STAATSLOTERIJ

Staatsloterij teleurgesteld over afwijzing EWLH

Trekkingen en uitbetalingen van prijzen gaan gewoon door.

De Staatsloterij is teleurgesteld dat EWLH niet ingegaan is op haar financiële schikkingsvoorstel inzake SMS-loterij 'Sevens'. De Staatsloterij ziet zich nu genoodzaakt om door middel van een kort geding het beslag, dat EWLH gelegd heeft op het banksaldo van de Staatsloterij, op te heffen. In het kort geding zal de Staatsloterij aantonen dat zwaarte van het beslag dan EWLH wil leggen, niet in verhouding staat tot de bedragen waar het in de zaak om gaat.

Het beslag op het banksaldo van de Staatsloterij zal geen gevolgen hebben voor trekkingen van de Staatsloterij. Gewonnen prijzen in de Staatsloterij zullen altijd gegarandeerd worden uitgekeerd. De Staatsloterij heeft daartoe reeds maatregelen getroffen in de vorm van een bankgarantie om het beslag op te heffen en een kredietvoorziening om de prijzen uit te keren.

Het schikkingsvoorstel van de Staatsloterij was meer dan fatsoenlijk. EWLH had een contract voor 6,5 jaar met de Staatsloterij. Daarbinnen zou EWLH 5% van de omzet van de loterij Sevens krijgen als licentievergoeding. Die 5% staat in geen enkele verhouding tot de buitensporige claim van 225 miljoen, waarvoor EWLH nu beslag liet leggen.

Aanleiding voor het beslag is de situatie die tussen EWLH en de Staatsloterij is ontstaan nadat beide partijen gezamenlijk een platform hadden ontwikkeld voor een nieuwe te introduceren SMS-loterij Sevens.

De overheid heeft de introductie van dit spel tegengehouden. EWLH heeft hierop de samenwerking eenzijdig opgezegd en niet afgewacht of en hoe de invoering van de loterij misschien toch doorgang zou kunnen vinden.

De Staatsloterij is hierover nog steeds met de overheid in gesprek. Zo is voorgesteld om Sevens in een gecontroleerde omgeving als proef te mogen organiseren. Daarnaast heeft de Staatsloterij een bezwaarschrift ingediend tegen het besluit, waar naar verwachting volgende maand uitsluitsel over gegeven wordt.

EWLH heeft daarop niet willen wachten en reeds nu beslag laten leggen op de inkomsten van de Staatsloterij om verzekerd te zijn van een schadevergoeding.


- Einde persbericht -