08/11 Maasland

Oss 08-11-2003 - .

WINKELDIEFSTAL, Heesch
Aan de Osseweg in Heesch is vrijdagmiddag een 35-jarige Armeniër uit Gilze aangehouden. Hij had uit een supermarkt een keyboard weggenomen zonder die te betalen. De man is overgedragen aan de politie.

VERDUISTERING, Oss
Vrijdagavond heeft de politie een 34-jarige man uit Leerdam aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking. De man die werkzaam is bij een distributiebedrijf in Oss wordt er van verdacht het afgelopen half jaar enkele duizenden viagrapillen te hebben verduisterd. De handelswaarde van deze pillen bedraagt meer dan 60.000 euro.
De verdachte is in verzekering gesteld.

RODEO IN HEESWIJK-DINTHER

5 politiemensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag enige tijd bezig geweest om 4 loslopende shetland ponys te vangen. De dieren werden voor het eerst gesignaleerd aan de Haffertsestraat in Berlicum en zijn nadat zij waren gevangen door de politie in weiland aan de Gouverneursweg in Heeswijk-Dinther geplaatst. Wie de eigenaar van de dieren is, is nog onbekend.

AUTODIEFSTAL, Oss

In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf de Visstraat in Oss een donkergrijze bestelauto van het merk Volkswagen, type transporter, en voorzien van het kenteken 97-vp-fz gestolen. De auto was geladen met een behoorlijke hoeveelheid bedrijfsgereedschappen.

AUTOMOBILIST ONDER INVLOED VAN DRUGS, Oss

In de nacht van vrijdag op zaterdag is na achtervolging een 23-jarge Ossenaar aangehouden. De man reed met zijn auto over de Graafsebaan in Oss met een snelheid van 137 kilometer per uur. Hij negeerde vervolgens een politiestopteken en reed met hoge snelheid door. Tijdens de achtervolging reed hij nog twee keer door het rode verkeerslicht op de rijksweg A50. Op de Rijksweg richting Nijmegen kon hij worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van softdrugs te verkeren. Er is een bloedproef van hem afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een algeheel rijverbod voor de duur van 24 uur.

ALCOHOL IN HET VERKEER, Oss/Nistelrode
Vrijdagavond en nacht zijn in Oss en Nistelrode vier autobestuurders aangehouden omdat zij teveel alcohol hadden gedronken. Drie van hen kwamen er vanaf met een geldboete van 190 euro. Een 46 jarige vrouw uit Oss bleek bij controle op de Oostwal in haar woonplaats zoveel te hebben gedronken dat zij haar rijbewijs moest inleveren.