Politie Noord- en Oost-Gelderland


In het kader van de Europese alcoholcontrole werden er in de regio Noord- en Oost-Gelderland een tweetal grote controles uitgevoerd en in de Achterhoek en Nw Veluwe werd op geringe schaal gecontroleerd. De keuze was dit keer gevallen op de districten Apeldoorn en de IJsselstreek.


Aan de controle namen tientallen agenten van de plaatselijke politieteams deel, alsmede leden van het Regionaal Team Verkeershandhaving en medewerkers van de vrijwillige politie.

In Apeldoorn heeft men 1458 mensen laten blazen en van hen bleken er 16 te veel te hebben gedronken. Een automobilist die aan de controle dacht te ontkomen reed zich na een achtervolging vast op een bouwplaats. In het district IJsselstreek werden de meeste bestuurders gecontroleerd in Zutphen, Warnsveld, Lochem, Voorst en Brummen. Hier heeft men 279 bestuurders laten blazen en van hen hadden er 2 te veel op.


Op de Veluwe controleerde men in de plaatsen Harderwijk, Nunspeet en Epe en hier werden 16 bestuurders gecontroleerd en werden 2 drankrijders gepakt. tot slot werd er in 's Heerenberg een dertigtal bestuurders gecontroleerd en hier bleef men onder de strafbare marge van 0.5 promille.


De hoogste score van de controle die van 20.00 tot 04.00 uur duurde was 1.7 promille. Deze bestuurder kon ook zijn rijbewijs inleveren.


einde bericht

Anton de ronde, 055 - 5486052