Ingezonden persbericht


Popcentrum Podium & Muziekcafe De Troubadour

h a r d e n b e r g

Persbericht, 2 november 2003

ALLEREERSTE 'ROBBIE WILLIAMSPARTY' IN PODIUM HARDENBERG

Hardenberg-, Afgelopen zaterdag 1 november was de kick off van een lange en feestelijke partymaand in Podium ter gelegenheid van het eerste lustrum van het Hardenbergse popcentrum. De Teenageparty en de Halloweenparty waren drukker en gezelliger dan ooit. De non-stop Podium-feesttrein is dus op stoom en de rit van deze 'partytrain' duurt nog de hele maand november. Zaterdag aanstaande: 'Robbie Williams Party'.

Aanstaande zaterdagavond en -nacht staat Popcentrum Podium geheel in het teken van Robbie Williams, momenteel bekend als 'de stoutste jongen uit de UK'. Williams werd in de vroege jaren '90 bekend met de boyband Take That, het Britse antwoord op New Kids on the Block (USA). In de zesjarige geschiedenis van Take That, had TT 7 nummer 1 hits, waarmee ze -op The Beatles na- de meeste platen ooit in het Verenigd Koninkrijk hebben verkocht. Dat stopte allemaal toen Robbie uit de band werd geschopt wegens geruchten over drugsmisbruik en ruzie met Gary Barlow. Robbie's solo debuut werd, qua verkoop, maar liefst vijf keer platina. In de zomer van 2003 kwam Robbie Williams naar Nederland om twee uitverkochte concerten in de Amsterdam ArenA te geven. Met wervelende shows gaf hij het bewijs een van de meest populaire popzangers van deze tijd te zijn. Om 23.00 uur start zaterdag 8 november in Popcentrum Podium de allereerste 'Robbie Williams Party'. Het nachtje rond deze superster staat bol van de videoclips, lekkere muziek en als klap op de vuurpijl rond 01.30 uur een live optreden van de Engelse act 'Probably Robbie', een werkelijk waanzinnig goede -en in de UK super populaire- dubbelaar van Robbie Williams. Natuurlijk met alle grote Robbie-hits!

De Troubadour
Vrijdagavond 7 november staat de Nederlandse R&B-band Barrelhouse in muziekcafe De Troubadour in Hardenberg. De betreurde, maar legendarische popjournalist Jip Golsteyn gaf Barrelhouse haar verdiende typering: 'De beste rhythm & bluesgroep van de Lage Landen'. Barrelhouse is een dynamische band: in de langzame en mediumtempo stukken is de spanning vaak te snijden. In de up-tempo nummers zorgt het enthousiasme van de bandleden voor die extra dimensie, die aanstekelijke drive die het publiek in zijn greep houdt. Onlangs verscheen hun CD 'Walking in Time'. Het album is weer helemaal Barrelhouse: van dromerig en met ingehouden spanning tot uitbundig en extravert. Walking in Time kreeg positieve recensies in onder meer NRC Handelsblad, het Noord-Hollands Dagblad, Roots Town Music en het Haarlems Dagblad. Vrijdag vanaf 23.00 uur: Barrelhouse in De Troubadour. Een perfecte band in een perfect decor.

Exacte informatie m.b.t. de acts en de voorverkoop van Popcentrum Podium en De Troubadour is te vinden op: www.poppodium.nl.

Einde persbericht.