Politie IJsselland

Persberichten politie Deventer e.o.
van Vrijdag 07-nov-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 08-nov-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891

---

Onder invloed

Deventer - Bij verschillende alcoholcontroles in de stad is vrijdagavond/ zaterdagmorgen tegen vier autobestuurders proces-verbaal opgemaakt. De blaastesten varieerden van 250 tot 365 ug./l. Zij kregen daarnaast een rijverbod.

---

Agressieve man aangehouden

Deventer - Vrijdagmiddag is op het Stationsplein een 19-jarige man uit Lichtenvoorde aangehouden. Hij trapte bij de Spoorwegpolitie een ruit in en vernielde een zitbank. Hij was door de Spoorwegpolitie aangehouden omdat hij een ongeldig vervoersbewijs had. Na verhoor is de man overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

---

Aanhouding na verzet
Deventer - Vrijdagavond zijn op de Nieuwstraat een 20-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Deventer aangehouden. De man was staande gehouden omdat zowel hij als de vrouw geen bromfietshelm droegen en hij geen bromfietscertificaat kon tonen. De man weigerde zijn naam op te geven. Bij zijn aanhouding verzette de man zich en ook de vrouw bemoeide zich fysiek met het optreden van de politiemensen. Na verhoor werden zij op vrije voeten gesteld. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

---

---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van Vrijdag 07-nov-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 08-nov-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891.

---

Onder invloed

Staphorst - Na een botsing met een personenauto op de Gemeenteweg, is zaterdagmorgenvroeg een 17-jarige fietser uit Staphorst bekeurd. Hij was onder invloed van alcohol. Hij blies 255 ug/l. Naast een proces-verbaal kreeg hij een rijverbod van 1 uur.

---

Steenwijk - Op de Eesveenseweg blies een 62-jarige autobestuurder uit Steenwijk zaterdagmorgenvroeg 265 ug./l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt; daarnaast kreeg hij een rijverbod van 1 uur.

---

Rijbewijs ingenomen na te hoge snelheid

Hasselt - Vrijdagavond is op de Provinciale weg N-759, het rijbewijs ingenomen van een 23-jarige autobestuurder uit Genemuiden. Hij reed 152 in plaats van de maximum toegestane snelheid van 100 km./u. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

---

Jongen aangehouden na diefstal fiets

Steenwijk - Aan de Middenweg is vrijdagmiddag een 15-jarige jongen uit Steenwijk aangehouden voor diefstal van een fiets bij een school. Ter strafafdoening kreeg hij een doorverwijzing naar het HALT-bureau

---

Halt-verwijzing na afsteken vuurwerk

Steenwijk - Na het afsteken van vuurwerk op de Westercluft is vrijdagavond tegen een 16- en een 17-jarige jongen uit Steenwijk is vrijdagavond proces-verbaal opgemaakt. Zij gaan -ter strafafdoening- naar het Halt-bureau. Bij hen werden o.a. enkele honderden strijkers in beslag genomen.

---

Dronken en agressieve man ingesloten
Steenwijk - Op de Goeman Borgesiusstraat werd zaterdagmorgenvroeg een 21-jarige man uit Meppel aangehouden. Hij verkeerde in staat van dronkenschap en trapte naar omstanders. Daarnaast bracht hij de Hitlergroet. Hij had enkele verwondingen aan zijn hoofd. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten in het hoofdbureau van politie in Zwolle. Tegen hem is inmiddels proces-verbaal opgemaakt.

---

Controle fietsverlichting

Steenwijk - Vrijdagavond zijn op de van Korputsingel zes fietsers bekeurd omdat hij ondeugdelijk verlichting hadden.

---

EXCUSES POLITIE NA INVAL

Verdachte man niet aangetroffen

Steenwijk - Woensdagmiddag 5 november jl. , is de politie een woning aan de van der Schuerenstraat binnengetreden om een 32-jarige man uit Steenwijk aan te houden. Deze man werd echter niet aangetroffen. De woning bleek inmiddels een maand door een ander gezin bewoond te worden. Op dit adres woonde tot voor kort een zuster van de verdachte man.

De man, waarnaar de politie al geruime tijd op zoek is, wordt verdacht van bedreiging met een vuurwapen in Steenwijk. De auto waarin hij geruime tijd reed stond in de directe omgeving van de betreffende woning aan de van der Schuerenstraat.

De politie forceerde bij binnengaan van de betreffende woning -met geweld- een toegangsdeur. In de woning werd niemand aangetroffen. De politiemensen lieten een bericht van binnengaan achter.

Aan de hoofdbewoonster van de betreffende woning is door de politie excuses aangeboden en de aangerichte schade zal worden hersteld. Daarnaast is zij op de hoogte gesteld van de klachtenregeling van de politie IJsselland.
---

---- --

Persberichtenpolitie Kampen e.o.
van Vrijdag 07-nov-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 08-nov-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891

---

Zwaailicht in beslaggenomen
Kampen - Op de IJsselkade werd vrijdagavond een blauw zwaailicht in beslag genomen van een 21-jarige autobestuurder uit Leidschendam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt omdat hij ten onrechte een dergelijk zwaailicht in werking had.

---

Man verdacht van diefstal kinderfiets
Kampen - Aan de Beneluxweg werd zaterdagmorgenvroeg (05.06 u.) een 42-jarige man uit Kampen aangehouden. Hij vervoerde achter op zijn fiets een kinderfiets. Hij verklaarde de fiets 'gevonden' te hebben. Tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld en zonodig proces-verbaal opgemaakt.

---

Man aangehouden na kopstoot in café
Kampen - Na een vechtpartij tussen vier personen bij een café aan de Boven Nieuwstraat is vrijdagavond (22.30 u.) een 27-jarige man uit Kampen aangehouden. Hij deelde een kopstoot uit aan een 27-jarige plaatsgenoot, die een pijnlijk gezicht opliep.

---

Opnieuw vechtpartij bij horecagelegenheid
Kampen - Zaterdagmorgen, rond 00.50 uur kwam opnieuw een melding van een vechtpartij voor het betreffende horecabedrijf aan de Boven Nieuwstraat. Bij aankomst trof de politie een 27-jarige man uit Kampen aan met een gebroken enkel, een 27-jarige man met een bijt- en schaafwond en een 21-jarige man uit Kampen met een hoofdwond/ hersenschudding. Kennelijk was er opnieuw onenigheid ontstaan naar aanleiding van de kopstoot op vrijdagavond. De mannen werden voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld naar de beide vechtpartijen.

---

---- --

Persberichten politie Zwolle
van Vrijdag 07-nov-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 08-nov-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891

---

Onder invloed

Zwolle - Vrijdagavond/ zaterdagnacht werd, bij verschillende controles in de stad, alcoholgebruik vastgesteld bij vier autobestuurders. Zij bliezen tussen de 260 en 410 ug./l. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod.

---

Diefstal auto

Zwolle - Vrijdagmorgenvroeg deed een 35-jarige man uit Zwolle aangifte van diefstal van de auto van zijn werkgever. In de Warmoesstraat liet hij de auto enige tijd onbeheerd en met draaiende motor achter. Toen hij terugkwam was de auto verdwenen. Het gaat om een blauwe Seat, type Ibiza, met het kenteken 92-LS-XB. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

---

Jongen aangehouden na diefstal koeken

Zwolle - Op de markt aan de Luttekestraat is vrijdagmiddag een 18-jarige jongen uit Zwolle, door twee vrouwen uit Nijverdal aangehouden. Zij betrapten hem bij de diefstal van een pak koeken van hun kraam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

---

Aanhouding na vernieling auto
Zwolle - Op de Ossenmarkt is zaterdagmorgenvroeg een 18-jarige man uit Zwolle aangehouden, nadat hij de auto van een 21-jarige stadgenoot had beschadigd. Tussen beiden ontstond naar aanleiding van deze vernieling een schermutseling. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de 18-jarige.

---

Man aangehouden na mishandeling

Zwolle - Op de Grote Baan is vrijdagavond na een vechtpartij op straat, waarbij diverse mensen betrokken waren, een 23-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij had een 14-jarige jongen uit Zwolle op zijn hoofd geslagen. De knaap liep daarbij en bloedende hoofdwond op. Aanleiding tot de vechtpartij was onenigheid over geparkeerde voertuigen in de straat. Naar de toedracht van de vechtpartij wordt en nader onderzoek ingesteld. Tegen de aangehouden man wordt proces-verbaal opgemaakt. Mogelijk dat nog meer mensen aangifte komen doen.

---

Ademhalingsproblemen na brand

Zwolle - Zaterdagmorgenvroeg (01.20 u.) brak brand uit in een woning boven een horecagelegenheid aan de Melkmarktstraat. Hierbij was sprake van behoorlijke rookontwikkeling. Door personeel van een beveiligingsbedrijf werd een 25-jarige vrouw van de eerste verdieping van het pand gehaald. Een 72-jarige bewoner van de tweede verdieping werd door de snel ter plaatse gekomen brandweer uit het pand gehaald. In totaal werden vier mensen voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht omdat zij last hadden van hun luchtwegen door de rookontwikkeling. Uit onderzoek is gebleken dat een omvallende elektrische straalkachel, in de kamer van de 72-jarige man, tot de brand heeft geleid.

Bromfietscontroles
Zwolle - Bij brom- en snorfietscontroles op de Obrechtstraat en den Ridder Zwederlaan zijn vrijdagavond enkele tientallen bekeuringen uitgeschreven. Het ging daarbij o.a. om: Te hoge constructiesnelheid (17); geen helm (6); en ondeugdelijke remmen (4). Eén van de bromfietsen haalde een snelheid van 125 km./u. Deze brommer werd in beslaggenomen voor nader onderzoek.

---

Controles fietsverlichting
Zwolle - Vrijdagavond/ zaterdagmorgenvroeg zijn op verschillende locaties in de in de stad, 38 bekeuringen uitgeschreven voor ondeugdelijke fietsverlichting.

---

---- --

Persberichten politie Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Vrijdag 07-nov-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 08-nov-2003 06:59 uur
Door/piket: Wim Dierkx
038 - 4963891.

---

Fietser verongelukt
Hardenberg - Op de spoorwegovergang in de Twenteweg is vrijdagavond om 22.40 uur een 28-jarige man uit Hardenberg verongelukt. Hij werd met zijn fiets, op het baanvak Hardenberg - Bergentheim, aangereden door een passerende trein. Naar de toedracht van het ongeval wordt in samenwerking met de Spoorwegpolitie van het KLPD een onderzoek ingesteld.

NB
Politie IJsselland