Politie Noord- en Oost Gelderland

REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST-GELDERLAND
DISTRICT APELDOORN

Een 24-jarige Apeldoorner heeft z'n auto gisterenmiddag met een takelwagen zien weghalen na een ongeval. Hij reed omstreeks 13.20 uur vermoedelijk met te hoge snelheid vanaf de Prins Willem Alexanderlaan linksaf de Stadhouderslaan op. Hierbij raakte hij in een slip en ramde een trottoirband wardoor de ophanging van z'n rechter achterwiel afbrak.

Een 21 jarige Wageningse is zaterdagmiddag met een flinke hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis gebracht nadat zij een aanrijding had gekregen op de Eglantierlaan. Zij wilde omstreeks 14.30 uur met de fiets naar de Gildenlaan oversteken en verleende geen voorrang aan een 22-jariger Apeldoornse automobilist. Naast het letsel van de vrouw raakten ook beide voertuigen beschadigd.

Een 31-jarige Apeldoorner is zaterdagmiddag na een simpele boete voor een parkeerovertreding in de cel beland. De dure auto van zijn vriend werd door de politie "in beslag genomen". Agenten bekeurden de man op de Adelaarslaan en bij het natrekken van zijn gegevens bleek hij nog een aantal boetes (zo'n 1100 euro) te hebben openstaan met als dwangmiddel het buiten gebruik stellen van de auto. Aangezien iedere auto waarmee men wordt aangetroffen door de politie kan worden ingenomen, werd de dure Renault Alpine van zijn vriend meegenomen. Aan het politiebureau werden zijn vriendin en de eigenaar van de auto gebeld om geld bijeen te sprokkelen. Dit lukte helaas niet en de man is ingesloten en de auto blijft voorlopig bij de politie.

De politie onderzoekt een vechtpartij die zaterdagavond omstreeks 19.00 uur bij de vijver aan de Gentiaanstrat plaats vond. Er ontstond ruzie tussen twee meisjes (13 en 14) en een groepje jongeren, waarbij vooral de oudste behoorlijke klappen en trappen heft gekregen. Ze liep onder meer een gekneusde pols en blauwe plekken op. Toen haar vriendin hulp ging halen ging het groepje er vandoor. De politie kent gelukkig enkele namen van de ruziemakers.

Werd rond 00.45 uur door een getuige gemeld, dat enkele jongeren zich verdacht ophielden in en auto aan de Vlijtseweg. Agenten stelden een onderzoek in en bij het zien van de hermandad gingen de jongens er vandoor. Men wist een 17-jarige Apeldoorner aan te houden en in de auto werden onder meer flatscreens en geluidsboxen aangetroffen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig waren. De auto is naar het politiebureau gebracht en de politie stelt een verder onderzoek in.

Kort voor 02.00 uur heeft een bewoonster van een woning aan de Jagershuizen twee inbrekers op de vlucht gejaagd. De vrouw was even uit bed en had over de maansverduistering van afgelopen nacht gehoord, reden waarom ze even naar buiten keek. Plotseling zag zij een man met een bivakmuts staan en is vreselijk gaan schreeuwen. Niet alleen deze, maar ook een maatje dat iets verderop stond gingen er als en haas vandoor. De gealarmeerde politie heeft hen helaas niet meer gevonden.

Een 52-jarige Apeldoornse ramde vannacht omstreeks 02.35 uur met haar auto een lantaarnpaal op de Hoge Dries. De auto was beslagen, waardoor ze de paal over het hoofd zag. Na de aanrijding werd zij thuis aangetroffen en bleek gedronken te hebben. De ademanalyse op het politiebureau wees 0.7 promille aan en er wordt pv opgemaakt.

Einde berichten

Anton de Ronde 055 5486052