Provincie Limburg

Veiling producten designmanifestatie vorm03 (237) Info www.vorm03.nl

Op zondag 9 november 2003 van 16.00-18.00 uur vindt de slotactiviteit plaats van de designmanifestatie vorm03. In de duwbak gelegen aan de Lage Loswal in Venlo worden alle tentoongestelde producten, maar ook de producten die de selectie niet hebben gehaald, geveild. De Provincie Limburg organiseert deze veiling met medewerking van Venduehuis Dickhaut uit Maastricht en Notariskantoor Van Gent, Wolfs en Knops uit Heerlen. Alle deelnemers aan en inzenders voor vorm03 krijgen de gelegenheid één object gratis te laten veilen. De opbrengst van de veilingstukken komt geheel ten goede aan de vormgevers.

Het is voor iedereen hét moment om kennis te maken met deze fascinerende discipline en wellicht de unieke mogelijkheid om een exclusief product te kopen. De locatie voor de tentoonstelling, een bijzonder fraai ingerichte 'duwbak' in de Maas, is spectaculair. Het programma voor de veiling is:
14.00-16.00 uur bezichtiging veilingstukken en inschrijving bieders 16.00-16.15 uur toespraak door gedeputeerde voor cultuur Odile Wolfs 16.15-18.00 uur veiling onder leiding van veilingmeester José de Goede van Venduehuis Dickhaut en notaris Mr. Knops
18.00-19.00 uur administratieve en financiële afwikkeling

vorm03
Met de designmanifestatie vorm03 wil de Provincie laten zien dat Limburg een groot potentieel aan jonge vormgevers heeft. Centraal staan de vormgeving van sieraden, mode, textiel en gebruiksproducten zoals keramiek of lampen. Om de vormgevings-producten op een veilige manier te presenteren, is er gekozen om deze in plasticzakken te sealen. De producten van de vormgevers hangen aan een stalen kabel die de boot doorsnijdt. Het contrast tussen de stalen bak en de gebruikte plasticzakken is groot, maar de uitstraling blijft industrieel. Het product blijft goed zichtbaar en de vorm ervan wordt nog versterkt doordat het plastic zich samentrekt om het product heen. De bezoeker kan de zak, die aan de kabel is bevestigd, gemakkelijk naar zich toetrekken om het object nog beter te bekijken. Meer informatie (waaronder de veilingstukken) is te vinden op onze website www.vorm03.nl.
31-10-2003 12:20