KPN NV
30 oktober 2003
Nummer 03/41

'Breedbandportal': meer halen uit ADSL-verbinding

KPN introduceert 'Breedbandportal' een nieuwe internetsite voor alle breedbandgebruikers waarbij zij toegang krijgen tot verschillende gratis en betaalde diensten zoals films, spelletjes, televisie, muziek, educatie en webtools. Abonnees die van KPN ADSL afnemen (lite, basic en extra) krijgen via de breedbandportal extra voordeel op betaalde diensten en hebben toegang tot exclusieve breedbanddiensten.

Sinds de lancering van ADSL in 1999, zijn inmiddels ruim 500.000 huishoudens door KPN in Nederland aangesloten. Om gebruik te maken van de Breedbandportal dienen gebruikers lid te worden. Het lidmaatschap is gratis. Leden krijgen via de Breedbandportal toegang tot diensten zoals magazines of spelletjes spelen via een online multiplayer kanaal in samenwerking met bijvoorbeeld Xbox.

Voor KPN-klanten zijn er speciale diensten zoals bijvoorbeeld het bekijken van meer dan 1000 muziekclips op elk moment dat de ADSL-gebruiker dit wil, toegang tot een nieuwsarchief, een MTV live kanaal en extra korting op betaalde Breedbanddiensten zoals het versturen van een videobericht per Videomail.

In samenwerking met het Franse Netcine start KPN op de Breedbandportal een proef met de betaalde dienst 'Video on Demand', waarbij in eerste instantie nog een beperkt filmaanbod voorradig is. Het platform van Netcine is uitermate geschikt om in de toekomst ook andere audiovisuele content aan te bieden zoals bijvoorbeeld concerten, televisieseries, documentaires of sportbeelden.

KPN is met een groot aantal dienstenaanbieders in gesprek om het aanbod in het eerste kwartaal van 2004 zo snel mogelijk uit te breiden op de Breedbandportal en deze partijen ook te ondersteunen in het aanbieden van diensten en content. De diensten van de Breedbandportal zullen in de toekomst ook 'cross-platform' beschikbaar komen. Voorbeelden zijn het ontvangen van een Videomail op je i-mode toestel of films bekijken via een Hotspot.

De Breedbandportal van KPN is te benaderen via de startpagina van www.kpn.com

---
Noot voor de redactie,