Gemeente Hulst


Persbericht - 12.11.2003

Ook school Vogelwaarde gaat breed

Aan de Populierenstraat te Vogelwaarde staat basisschool De Schakel. De school geeft onderdak aan zon 200 leerlingen. Daarnaast zijn op het terrein ook de openbare bibliotheek en een peuterspeelzaal gevestigd.

Toen in 2001 de realisatie van brede scholen in Oost-Zeeuws-Vlaanderen steeds concreter werd, maakte men in de voormalige gemeente Hontenisse in het najaar van dat jaar een start met de voorbereidingen om de basisschool te Vogelwaarde om te vormen tot een zogenaamde brede school ; een school welke naast basisonderwijs ook voorziet in onderdak voor de opvang van peuters en voor- en naschoolse opvang. De Schakel sprong daarbij als eerste in het oog omdat de school tamelijk krap in het jasje was komen te zitten. In plaats van de uitbreiding van het gebouw met 2 lokalen, werd het plan om vervroegd over te gaan tot vervangende nieuwbouw naar voren geschoven.

Daar meerdere facetten bij het plan tot nieuwbouw van de school dienden te worden betrokken, vroeg de voorbereiding ruime tijd. De mogelijkheden en onmogelijkheden m.b.t. de ruimtelijke invulling van het gebied rondom de school werden bestudeerd. Momenteel wordt een van de mogelijke visies nader uitgewerkt en getoetst op financiële haalbaarheid. Wanneer een en ander voorhanden is, zal het plan aan alle betrokkenen en belanghebbenden worden gepresenteerd. Op 19 november 2003 wordt als eerste stap in deze de voorlopige locatieschets gepresenteerd aan de direct omwonenden.

Gestreefd wordt naar de daadwerkelijke realisatie van de nieuwbouw in 2005.

---

Gemeente Hulst Team Voorlichting
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl