Gemeente Nijmegen

Ruim 1.3 miljoen Europees geld voor Nijmeegse projecten

De gemeente Nijmegen kan ruim 1,3 miljoen euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling tegemoet zien. Het gaat om 822.000 voor het opknappen van het Kronenburgerpark en een subsidie van bijna 500.000 voor de aankoop van een pand aan de Energieweg.

Voor beide subsidies is een positief advies afgegeven door de stuurgroepen Kanaalgebied en Eurowerk. De bijbehorende beschikkingen worden binnenkort door Gedeputeerde Staten van Gelderland en het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen afgegeven.

Het Kronenburgerpark krijgt een grootscheepse opknapbeurt, waarbij het park voor een groot deel wordt teruggebracht in de oorspronkelijke Engelse Landschapsstijl. Het park vormt dan een aantrekkelijke, recreatieve wandelroute tussen het westelijk deel van het centrum en het Centraal Station. Aanpassing van de verlichting, beplanting en looproutes zijn daarbij belangrijke elementen.

Aan de Energieweg ligt nu nog het pand van de organisatie BREED. Het college van burgemeester en wethouders wil het pand kopen. Hier wordt een programma opgezet gericht op doorstroming naar scholing en werk voor ondermeer uitvallers uit het reguliere onderwijs en jongeren met een kleine fysieke of geestelijke handicap.

Door de ligging van het gebouw is de aankoop ook strategisch van belang voor de ontwikkelingen in Nijmegen-West. De gemeenteraad beslist in november of ze akkoord gaat met het voornemen van het college van burgemeester en wethouders tot aankoop.