Socialistische Partij

Grote delegatie SP naar Europees Sociaal Forum Parijs

03-11-2003 * Van 12 tot en met 15 november neemt de SP met een grote delegatie deel aan het tweede Europees Sociaal Forum in Parijs. Vele tienduizenden progressieve activisten uit heel Europa zullen vier dagen discussiëren over thema's als globalisering, oorlog en vrede, vrijhandel en migratie en racisme. SP-Kamerlid Harry van Bommel zal op diverse bijeenkomsten een bijdrage leveren aan de debatten.

Tientallen leden van de SP en de SP-jongerenorganisatie ROOD zullen met honderden andere Nederlandse activisten in Parijs aanwezig zijn. SP-Kamerlid Harry van Bommel zal onder andere het woord voeren op bijeenkomsten over de Europese Grondwet, waar de SP fel tegenstander van is, over de rol van de EU en Europese burgers ten aanzien van het Palestijns-Israëlisch conflict en over het vraagstuk van de privatisering van drinkwater.

Na de succesvolle evenementen van het Wereld Sociaal Forum in Porto Alegre (Brazilië) bezochten 60.000 mensen het eerste ESF in november 2002 in Florence (Italië). Op de laatste dag demonstreerden daar een miljoen mensen tegen de oorlog tegen Irak. Tijdens het tweede ESF in Parijs zijn er honderden zalen voor plenaire bijeenkomsten, seminars en workshops. Hier worden thema's behandeld als oorlog, neoliberalisme, democratie, mensenrechten en milieu.

Naast de discussie zullen er tal van culturele manifestaties en demonstraties plaatsvinden. De SP-delegatie zal ook deel uit maken van de afsluitende massademonstratie die zaterdag 15 november wordt gehouden.