Programmabureau Advies Overheid.nl



datum 12 november 2003, 14-17 uur

titel Digitaal Gemeentehuis

thema Internet- en communicatiebureau Fundament All Media en Pentascope hebben alle gemeenten in Noord-Nederland uitgenodigd voor een bezoekje aan een digitaal gemeentehuis. De twee bedrijven organiseren samen een seminar.
De meeste 'digitale gemeentehuizen' die nu op internet zijn te vinden, beperken zich tot algemene informatie over de gemeentelijke organisatie en het centrale aanbod van gemeentelijke diensten. Maar de Nederlandse samenleving wordt een informatiesamenleving en naast de fysieke werkelijkheid rukt de virtuele op: op internet organiseren burgers en ondernemers met gezamenlijke belangen en interesses zich in virtuele gemeenschappen. Om over leuke dingen te praten bijvoorbeeld, maar ook om te klagen over zaken die de gemeente aangaan. Fundament All Media en Pentascope zijn van mening dat gemeenten zich ook in de dynamische wereld van het wereldwijde web moeten blijven ontwikkelen. Als ze een rol ambiren midden in de samenleving, moet hun publieke dienstverlening behoorlijk worden verbeterd. We hebben onze krachten gebundeld om daarvoor alle mogelijkheden te ontwerpen. Op het gebied van communicatie, techniek, organisatie n implementatie bieden Pentascope en Fundament All Media samen nu de fundamenten voor ht digitale gemeentehuis.
Op het seminar komt Martin Borman, de concern projectleider informatisering van de gemeente Groningen, vertellen over het 'internet op maat' concept in Groningen. De gemeente zet de community-software van Fundament All Media in als venster op de grote hoeveelheid gemeentelijke informatie en producten, en gebruikt de communities ook als middel om haar aanbod af te stemmen op de doelgroep.
plaats Van Elmpthuys, Herebinnensingel, Groningen opmerking Opgave: www.fundament.nl/seminar"