Gemeente Gouda



datum: 30 oktober 2003
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon: 0182-588497

Scholierendebat over Goudse Stadsregels

Op 12 november aanstaande om 19.30 uur vindt er in de Garenspinnerij te Gouda een scholieren-debat plaats. Gedebatteerd wordt over vier Gouden Stadsregels: Wat je stuk maakt moet je zelf betalen, Gebruik geen geweld, Intimiderend rondhangen is a-sociaal en Respecteer elkaar
altijd. Dit debat wordt georganiseerd door Rotaryclub Gouda Bloemendaal in samenwerking met
de gemeente Gouda.

In een Lagerhuisachtige opstelling strijden het Coornhert Gymnasium, Driestar College, c.s.g. De Goudse Waarden en het Sint Antonius College voor de titel Best debatterende school van Gouda. Elke school wordt vertegenwoordigd door een team van 10 personen. De teams hebben van tevoren nagedacht over bovengenoemde stadsregels. Eén van de teamleden zet in korte tijd uiteen op welke wijze het naleven van de specifieke stadsregel kan worden gerealiseerd. Na dit voorstel barst de discussie los. Op deze manier worden vier debatten gehouden over steeds een andere Stadsregel. De Rotaryclub hoopt met de voorstellen die voortkomen uit dit scholierendebat een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van Gouda.

De presentatie wordt verzorgd door Frank Hitzert, hij is columnist bij de Goudsche Courant. Er zal een vakkundige jury aanwezig zijn om de deelnemers op hun debatkwaliteiten te beoordelen. Voorzitter van de jury is wethouder J. Warners van de gemeente Gouda.In de pauze zal de schoolband van het Coornhert Gymnasium een knallend optreden verzorgen.

programma

19.00 uur zaal open
19.30 - 20.15 uur opening en eerste reeks debatten 20.15 - 20.50 uur pauze
20.50 - 21.30 uur tweede reeks debatten
21.30 - 21.40 uur juryberaad, pauze voor de overigen 21.40 - 22.00 uur juryrapport en prijsuitreiking

gouden stadsregels

In 2002 hebben 3.800 Gouwenaars de 10 Gouden Stadsregels gekozen. Dit bleek het startsein voor een stadsbrede discussie. Het initiatief van de gemeente krijgt steeds meer bijval van Goudse organisaties en inwoners van Gouda. Het project Gouden Stadsregels wil bereiken dat mensen de 10 regels steeds meer kennen, elkaar durven aanspreken op de regels en dat steeds meer mensen actief betrokken zijn bij de uitvoering. Meer informatie over de Stadsregels vindt u op de website: www.goudenstadsregels.nl.