Gemeente Eindhoven

Persbericht: 6 november 2003, no. 206

Vanaf 12 november

Stem voor de Veiligheidsprijs 2003

De stemronde voor de veiligheidsprijs Eindhoven Veilige Stad, start op woensdag 12 november en duurt tot maandag 1 december 2003. Iedereen mag een stem uitbrengen op een project naar keuze. Er zijn vier genomineerde projecten; er zijn drie prijzen te winnen: 7.500, 2.500 en 1.000 Euro voor respectievelijk de eerste t/m de derde prijs.

Het geld moet worden aangewend om het project of initiatief te ondersteunen en/ of uitbreiden. Voor het genomineerde project met de meeste stemmen is bovendien een wisseltrofee beschikbaar. Voor alle genomineerden is een aandenken beschikbaar. De wisseltrofee en de aandenkens zijn glaskunstwerken van de hand van glaskunstenaar Gilbert uit Eindhoven.

Nominaties
Er zijn vier projecten genomineerd. Dat zijn in alfabetische volgorde: Roger Dions Stichting, hierover is het jury-oordeel, de jury heeft grote waardering voor de inzet van de Stichting om kansarme en risicojongeren op te vangen, te begeleiden en normen en waarden bij te brengen. Dat de Stichting op eigen initiatief en in zo'n korte tijd veel jongeren van de doelgroep weet te bereiken, spreekt de jury aan. Een verdiende nominatie.

S.O.S.-lijn (Samen Onze Stad-lijn), hierover is het jury-oordeel, dit idee is een klantvriendelijke en gebundelde inzet van meldvoorzieningen die er op onderdelen al zijn. De jury wil met deze nominatie het voorstel onder de aandacht van het gemeentebestuur brengen.

Veilige woonomgeving, hierover is het jury-oordeel, de jury beoordeelt het project als bijzonder doeltreffend en ook als zeer eenvoudig in zijn aanpak. Hij verleent het project een nominatie, omdat de aanpak toepasbaar is bij alle basisscholen in de stad.

Verbetering leefbaarheid en veiligheid Hastelweg/ Sportlaan, hierover is het jury-oordeel, de jury prijst de volharding en de blijvende inzet van alle betrokkenen, zo worden steeds kleine stapjes vooruit gezet. Het is weliswaar een beproefde methodiek die wordt toegepast, maar met name de manier waarop het samenwerkingsverband wordt uitgevoerd spreekt tot de verbeelding. Een voorbeeld voor andere buurten en dus een nominatie waard.

Publieksverkiezing
Welke van de vier genomineerden uiteindelijk de Eindhoven Veilige Stad-prijs in de wacht sleept, is afhankelijk van het aantal stemmen dat via een publieksverkiezing wordt behaald. De gemeente stelt daarvoor diverse manieren van stemmen open:

* Digitaal stemmen via de website www.eindhoven.nl;
* Telefonisch stemmen via telefoonnummer 238 23 33
* Schriftelijk stemmen via stemkaart in Stadsdeelkantoren en
* Schriftelijk stemmen via Groot Eindhoven, Rubriek Eindhoven Actueel.

© 2003 Gemeente Eindhoven