Gemeente Hulst


Persbericht - 06.11.2003

Informatiebijeenkomst carnavalsverenigingen

Op 21 februari 2004 barst het carnavalsfeest ook in de gemeente Hulst weer los.
De vele carnavalsverenigingen en wagenbouwgroepen zijn ongetwijfeld allemaal reeds in volle voorbereiding voor dit grootse feest.

Om een en ander met name op het gebied van veiligheid - in goede banen te leiden, vindt op woensdag 12 november 2003 een informatiebijeenkomst plaats in het stadskantoor te Hulst. Voor deze bijeenkomst zijn alle carnavalsverenigingen en alle wagenbouwgroepen uit de gemeente Hulst schriftelijk uitgenodigd. Zij die hierbij aanwezig willen zijn, worden verzocht zich aan te melden bij dhr. M. de Rijk van het team Handhaving, op tel. 389283. De bijeenkomst vangt aan om 20.15 uur.

In het kader van het carnaval 2003 werden intensieve controles uitgevoerd.
Hieruit kwamen verbeterpunten naar voren.
Deze worden tijdens de informatiebijeenkomst belicht en toegelicht.

Aandacht zal o.a. worden besteed aan:


* veiligheid tijdens de carnavalsoptochten, waaronder de veiligheid mbt de voertuigen.

* verkeersregelaars tbv begeleiding van de carnavalsoptochten
* eventuele geluidshinder

* festiviteiten welke niet in reguliere horecagelegenheden worden georganiseerd

* realisatie overzicht alle wagenbouwers

Het gemeentebestuur streeft er na om door deze informatiebijeenkomst te voorkomen, dat tijdens de controlemomenten nav carnaval 2004 nog allerhande zaken aan het licht komen welke actie behoeven en welke in principe reeds op voorhand konden worden ondervangen. De uiteindelijke doelstelling is om samen met de verenigingen te komen tot een zo veilig mogelijk verloop van het komende carnavalsfeest.

Ook voor de horecaondernemers uit de gemeente Hulst wordt op korte termijn een informatiebijeenkomst georganiseerd. Deze bijeenkomst zal niet enkel zijn gericht op de carnavalsperiode, maar zal alle facetten van het horecagebeuren in relatie met de gemeente belichten.
---

Gemeente Hulst Team Voorlichting
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl