Rodamco


Persbericht

11 november 2003

Uitbreiding stadshart zoetermeer officieel van start

Op woensdag 12 november a.s. om 16.00 uur verricht burgemeester dr. L. van Leeuwen de officiële handeling voor de start van de bouw van het nieuwe winkelcentrum: Spazio. Spazio ligt in Centrum West aan de rondweg en is een onderdeel van het Zoetermeerse stadshart. NS- en busstations zijn op loopaf- stand.
Spazio omvat circa 17.000 m2 winkels, horeca en ambachtelijke dienstverlening, 243 huurwoningen, circa 6.400 m2 kantoren en 700 parkeerplaatsen. Het winkel- centrum is een belegging van Rodamco Europe. De appartementen zijn ontwik- keld door AMVEST, die de woningen tevens in haar portefeuille opneemt.

Het belangrijkste onderdeel van het project vormt het Carré. Op de begane grond en de eerste verdieping van het Carré komen de winkels. Dwars door het winkelgebied, in het verlengde van de huidige winkelstraat Westwaarts in het Stadshart, loopt een promenade. Op de hoeken van het Carré verrijzen drie woontorens en een kantoor- gebouw. De parkeerplaatsen bevinden zich onder het Carré in een parkeergarage in twee lagen. Blikvanger is de opvallende 'ufo', een futuristisch bouwwerk dat de promenade gedeeltelijk overdekt. In de ufo wordt een fitnesscentrum gevestigd.

Het ontwerp van het Amsterdamse architectenbureau De Architecten Cie staat ga- rant voor een bijzondere uitstraling. Boele & Van Eesteren is de bouwer van Spazio.



De tot nu toe grootste gecontracteerde huurder is Media Markt, die een winkelruimte gaat betrekken van circa 4500 m2. Deze transactie past zeer goed in de visie van Ro- damco Europe en de Gemeente Zoetermeer om grootschalige retailbedrijven in Spa- zio te vestigen.

Naar verwachting openen in het tweede kwartaal van 2005 (oplevering eerste fase) de winkels hun deuren voor het publiek.
De oplevering van de woningen staat gepland van eind 2005 tot medio 2006.

Bedrijfsprofiel Rodamco Europe NV
Topkwaliteit winkels en winkelcentra maken tezamen 83% uit van Rodamco Europe's beleggingspor- tefeuille van EUR 6,5 miljard. Rodamco Europe is zowel belegger als manager van haar vooraan- staande winkelcentra, die vooral te vinden zijn in de thuismarkten in Nederland, Zweden, Frankrijk en Spanje. Dit maakt Rodamco Europe de grootste beursgenoteerde beleggings- en beheersmaat- schappij in de winkelsector in Europa. Rodamco Europe heeft een single A-rating met een stabiele outlook van Standard & Poor's. Rodamco Europe NV is een onafhankelijke beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal en kwalificeert als een Fiscale Beleggings Instelling ( FBI ) onder de Neder- landse wetgeving. Rodamco Europe staat genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Parijs, Frankrijk en Brussel. Rodamco Europe is sinds 1999 onafhankelijk en een Euronext 100 onderneming , opgeno- men in de Euronext Amsterdam Midkap Index ( AMX ). Sinds juni 2003 is Rodamco Europe eveneens opgenomen in de MSCI World Index.

AMVEST
AMVEST is een vastgoedfonds dat actief is op het gebied van wonen. AMVEST ontwikkelt en koopt woningen voor de verhuur en exploiteert er circa 20.000. Daarnaast verkoopt AMVEST jaarlijks hon- derden woningen aan huurders en derden. AMVEST onderscheidt zich ondermeer van vele andere fondsen omdat ze zelf huurwoningen ontwikkelt en realiseert. Op jaarbasis ongeveer 1.000 nieuwe duurdere huurwoningen, zowel in binnensteden als in de nieuwe uitbreidingswijken. Achter AM- VEST staan verzekeraar AEGON en pensioenfonds PGGM, die elk voor 50 % aandeelhouder zijn.

Noot voor de pers,