AutoRai

12-11-2003

Verkoopstart MG XPower SV in Engeland

MG Sport & Racing heeft de verkoopstart van de MG XPower SV in de UK aangekondigd. Een auto waarmee de onderneming zich kan meten met s wereld beste sportwagenfabrikanten. In Nederland wordt de auto volgend jaar op de markt verwacht.

De basisuitvoering wordt aangedreven door een 320 pk sterke, geheel uit aluminium vervaardigde 4.6-liter quad cam V8 motor. Deze krachtbron zorgt voor een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in 5,4 seconden en een topsnelheid van ongeveer 254 kilometer per uur. SV-R varianten met hogere vermogens en een automatische transmissie worden volgend jaar leverbaar. Kopers van een MG XPower SV kunnen tevens kiezen voor de motor uit de 360 km/u snelle MG ZT-T Bonneville auto, met 765 pk (en indien gewenst meer). Daarmee komt de topsnelheid ver boven de 320 kilometer per uur te liggen, met bijbehorende spectaculaire acceleratiecijfers.

De topklasse prestaties van de SV worden verder aangevuld door zijn onderscheidende interieur. In lijn met de sportieve aspiraties van de auto zijn de beide voorstoelen uitgerust met een volwaardig veiligheidsharnas met vier veiligheidsgordels, die wanneer gewenst door het omzetten van een schakelaar gesloten worden. Voor het interieur van de SV is een aanbod van zes lederafwerkingen beschikbaar. Racestoelen en het dashboard zijn leverbaar in een combinatie van leer en Alcantara, waardoor iedere auto over een unieke, individuele afwerking beschikt.

De MG XPower SV, ontworpen door het team onder leiding van Peter Stevens, voorheen ondermeer verantwoordelijk voor het ontwerp van de McLaren F1, is uitgerust met hoogstaande technologie. De basis van het SV-DNA wordt gevormd door het perfect getunede chassis, dat volgens racewagenspecificaties is ontwikkeld, en de lichtgewicht koolstofvezel carrosserie met de geïntegreerde rolkooi.

Het onderstel en de koolstofvezel body worden beide geproduceerd in het hart van de Italiaanse sportwagenindustrie. De uiteindelijke assemblage wordt gedaan door een toegewijd team van specialisten in het nieuwe hoofdkantoor van MG Sport & Racing in Longbridge, nabij Birmingham.

Kim Johnson, directeur van MG Sport & Racing, verklaart: De MG XPower SV, die een perfecte combinatie vormt van hoge vermogensreserves en veiligheidsvoorzieningen voor het racen, is een echte racewagen die voor het gebruik op de openbare weg is gebouwd. Hij kan zowel op het circuit perfect uit de voeten als rustig cruisen op Kings Road. Kortom, het is de ultieme MG.

De MG XPower SV is agressief en ruw, en tegelijkertijd stijlvol en verfijnd, voegt voormalig Formule 1 coureur Mark Blundell daar aan toe. Ik heb tot nu toe in de beste sportwagens ter wereld gereden en dit is een auto die zeker in dat rijtje past. Van het unieke uitlaat- geluid tot aan de precieze besturing; de MG XPower SV herbergt alle kwaliteiten in zich die ik zoek in een sportwagen.

De prijzen voor de MG XPower SV in Engeland beginnen bij 75.000 Pond. De auto is leverbaar via een aantal gespecialiseerde XPower dealers of direct vanaf de MG Sport & Racing fabriek. In Nederland zal de MG XPower SV volgend jaar vanaf circa 125.000 euro verkrijgbaar zijn.