Stad Utrecht 10.00 uur

Utrecht 12-11-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Autoinbraken
UTRECHT De politie kreeg dinsdagavond een melding dat er werd ingebroken in geparkeerde voertuigen aan de Cor Vlotlaan.

Ter plaatse troffen agenten omstreeks 19.35 uur een tweetal voertuigen met ingeslagen ruiten aan. Door buurtbewoners was getracht één van de verdachten aan te houden. Dit lukte deels. Een getuige hield één van de jongens aan zijn jas vast. De jongens wist weg te komen maar liet zijn jas bij de getuige achter. De politie doorzocht de jas en vond identiteitspapieren. Hierdoor werd de dader bekend. Het betrof een 18-jarige man uit Utrecht. De politie onderzoekt de mogelijke verblijfplaats van de verdachte.

Autodief aangehouden
UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden voor het stelen van een auto.

Tijdens de surveillance zagen agenten op het Vechtplantsoen een van diefstal afkomstig voertuig staan. Via de meldkamer werd om een takel gevraagd. Op dat moment zagen de agenten 50 meter verder een man een linker achterruit van een auto inslaan. De agenten zette de achtervolging in maar raakte de verdachte al snel kwijt. Toen de agenten terug reden naar de gestolen auto zagen zij tot hun verbazing dat de auto vanuit het Vechtplantsoen de Goudensteinlaan kwam oprijden.

De agenten zette de achtervolging in. De verdachte reed met zeer hoge snelheid via de Burgemeester Norbruislaan in de richting van Maarssen. Op de hoek van de Lieve de Keylaan raakte de bestuurder een geparkeerde trailer maar kon het voertuig toch nog onder controle krijgen. De bestuurder reed vervolgens met hoge snelheid in de richting van de Plesmanlaan. In de bocht naar links in de richting van het Bernhardplein verloor de bestuurder de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal en reed vervolgens door een hek en kwam tot stilstand tegen een boom.

De bestuurder wist uit het voertuig te komen en vluchtte te voet verder. De agenten achtervolgde de man maar waren hem ineens kwijt. Een andere eenheid van de politie had in de buurt een personenauto met drie inzittenden staande gehouden. In het voertuig zat een man hevig hijgend en bezweet. Na controle bleek dat de bezwete man de verdachte was van de autodiefstal. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Omdat hij zich niet kon legitimeren zal de Vreemdelingendienst nog een nader onderzoek instellen. Een tweede man die ook in de auto zat gaf een valse naam op en werd ook aangehouden.

Winkeldieven aangehouden
UTRECHT Dinsdagmiddag werden bij een winkel aan de Seinedreef twee mannen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging van de winkel had gezien dat de twee 19 en 22 jaar en afkomstig uit Litouwen een aantal goederen had meegenomen zonder deze eerst af te rekenen. De mannen werden overgedragen aan de politie en voor verhoor ingesloten op het bureau. De politie zal nog onderzoeken of de mannen illegaal in Nederland verblijven.

UTRECHT Bij een winkel aan het Vredenburg heeft de politie dinsdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 15.20 uur zag personeel van de winkel een man spullen uit de winkel wegnemen. De man werd aangehouden en aan de politie overgedragen. Ondanks dat de 46-jarige dief uit Utrecht afstand van de goederen deed, bleef hij ontkennen de diefstal gepleegd te hebben. Hij werd ingesloten oor verhoor.