Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tropicana Europe live met Datastream 7i-oplossing

CAPELLE a/d IJSSEL, 12 november 2003 De productievestiging van Tropicana Europe in het Belgische Zeebrugge en dochterbedrijf PBI Fruit Juice Company BVBA hebben sinds deze week de softwareoplossing Datastream 7i in gebruik. Met Datastream 7i optimaliseert deze producent van vruchtensappen onder het merk TROPICANA het beheer en de onderhoudsplanning van haar productielijnen. De implementatie van Datastream 7i is snel, binnen drieënhalve maand, gerealiseerd.

Datastream 7i helpt bedrijven bij de inkoop, registratie, het beheer en de onderhoudsplanning van kapitaalgoederen. Het softwarepakket verzamelt belangrijke gegevens van bedrijfsmiddelen, zoals de fysieke locatie, kosten en garantievoorwaarden. Door optimaal beheer en onderhoudsplanning zijn de bedrijfskosten te verlagen, is de beschikbaarheid van bedrijfsmiddelen te verbeteren en daarmee de productiviteit te verhogen.

Datastream 7i is het eerste systeem voor beheer van bedrijfsmiddelen dat beschikt over een volledige webarchitectuur. Dit was één van de redenen voor Tropicana Europe om te kiezen voor deze oplossing: Onze medewerkers kunnen toegang krijgen tot het systeem

via een standaard webbrowser waar dan ook en op ieder moment. Dit maakt de aanschaf van kostbare hardware overbodig. Daarnaast is door Datastream 7i Now!, de versnelde implementatievariant van Datastream 7i, de oplossing snel uit te rollen naar onze andere productievestigingen. Bovendien hebben we al goede ervaringen met het pakket binnen andere vestigingen van de PepsiCo Group , zegt Johan Peeters, MIS Application Manager bij Tropicana Europe NV.

Datastream 7i is opgebouwd uit een aantal standaard modules voor onder andere objecten, een werkorders, voorraad en onderhoudsplanning. Het is de bedoeling om Datastream 7i straks in meerdere productievestigingen van Tropicana Europe toe te passen. Dit is eenvoudig te realiseren, omdat meerdere vestigingen kunnen worden ingericht op één database die op een centrale hardware-infrastructuur draait.

Over Datastream Systems, Inc.
Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTM) levert software voor Enterprise Asset Management (EAM). De software en ondersteunende diensten worden wereldwijd geleverd aan organisaties, waarvan meer dan 60 procent deel uitmaakt van de Fortune 500 bedrijven. Klanten kiezen Datastream s producten en diensten om hun bedrijfskosten te verlagen en om de productiviteit te verbeteren ter ondersteuning van een doeltreffende Asset Performance Management (APM). Datastream 7i is het eerste product in zijn klasse dat internetarchitectuur combineert met een brede EAM-en APM-functionaliteit. Deze oplossing bevat de functionaliteit op het gebied van bedrijfsmiddelenbeheer, geïntegreerde inkoopfuncties, geavanceerde analyses en mogelijkheden voor het werken met meerdere vestigingen. De applicatie is ook beschikbaar in een gehoste versie waarmee tegelijkertijd de totale eigendomskosten van de applicatie aanzienlijk worden verlaagd. Datastream werd opgericht in 1986 en heeft meer dan 56.000 klanten in ruim 140 landen. Meer informatie: www.datastream.net.

Over PBI Fruit Juice Company BVBA

Deze maatschappij behoort tot de VS Pepsico Group en is opgericht in december 2001. Het merk TROPICANA, het belangrijkste merk van de divisie sappen, is uitgegroeid tot wereldmarktleider in de productie van vruchtensappen en nectars. De sappen, geproduceerd in Zeebrugge onder het merk TROPICANA, zijn bestemd voor de Europese markt. De Pespico Group heeft productie, distributie en administratieve faciliteiten in Florida en verschillende staten in Noord-Amerika, in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Tropicana Pure Premium, de niet-geconcentreerde vruchtendranken, vormen de basis van de productielijn van vruchtensappen. Meer informatie: www.pepsico.com.