WEEK VAN DE CHRONISCH ZIEKEN

Minister De Geus sluit convenant Week van de Chronisch Zieken

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat samen met de commissie Het Werkend Perspectief gedurende drie jaar nauw samenwerken met de Week van de Chronisch Zieken. Het doel is de rol van mensen met een chronische ziekte of een handicap in het arbeidsproces op positieve wijze onder de aandacht te brengen en het zelfvertrouwen van mensen met een arbeidshandicap te versterken. De bundeling van krachten wordt vastgelegd in een convenant dat op woensdag 12 november 2003 wordt ondertekend door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mr. A.J. de Geus, de secretaris van de commissie Het Werkend Perspectief, de heer W.J. van Ginkel, en de voorzitter van Stichting Week van de Chronisch Zieken, drs. H.J. Simons. Het convenant betreft de samenwerking tussen de drie organisaties voor de periode 2003-2005. De ondertekening vindt plaats op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag.

Ruim 2,5 miljoen Nederlanders hebben een langdurige aandoening, beperking of handicap. Van deze groep geven 1,4 miljoen mensen aan in meer of mindere mate belemmerd te worden bij het uitvoeren of verkrijgen van betaald werk. De arbeidsdeelname van mensen met een arbeidshandicap ligt lager dan voor de algemene beroepsbevolking (52% tegen 65%).

Stichting Week van de Chronisch Zieken organiseert jaarlijks de Week van de Chronisch Zieken met als doel te informeren over nieuwe ontwikkelingen en activiteiten op het terrein van de zorg en het maatschappelijke leven van chronisch zieken. De Week van de Chronisch Zieken 2003 is afgelopen vrijdag gestart. Tot 14 november zijn in het hele land meer dan 300 uiteenlopende activiteiten zoals congressen, verwen- en sportactiviteiten, banenmarkten, informatiestands en tentoonstellingen.

Commissie Het Werkend Perspectief is begin dit jaar ingesteld door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en heeft onder andere als taak de beeldvorming rond arbeidsgehandicapten te verbeteren. De Week van de Chronisch Zieken biedt een goede mogelijkheid om ruimere bekendheid te geven aan de resultaten van de activiteiten van de commissie o.a. door het bekend maken van goede praktijkvoorbeelden van arbeidsparticipatie, preventie van arbeidsuitval, en reïntegratie.


---


---
Meer informatie:

Stichting Week van de Chronisch Zieken, 020.689 5543 Johan Lambregts: 0651 363 970
Bert de Groot: 0651 180 563

12 nov 03 09:51