--------------------------------------------------------------------------
     BMC Software biedt één dashboard voor databeheer alle omgevingen     
--------------------------------------------------------------------------

SmartDBA nu voor zowel mainframe- als gedistribueerde systemen Schiphol-Rijk, 10/11/2003

BMC Software heeft mainframe databases in zijn SmartDBA console geïntegreerd. Dit betekent dat het voor het eerst mogelijk wordt om zowel mainframedatabases als gedecentraliseerde databases vanuit één centrale webconsole te beheren. Bedrijven kunnen zo met minder middelen meer gegevens beheren. Bovendien maakt zo'n centrale aanpak het mogelijk om gegevensbeheer te vereenvoudigen en de impact van problemen met data te voorspellen en voorkomen.

BMC Software speelt in op de groeiende uitdaging van IT-organisaties om steeds complexere dataomgevingen te beheren. Het bedrijf biedt nu de mogelijkheid om alle grote databases (DB2 Universal Database voor z/OS en OS/390 en voor Unix, Windows and Linux, Oracle, Sybase and SQL Server) te beheren vanuit een internetdashboard, de SmartDBA. Met die geïntegreerde aanpak voor databeheer kunnen bedrijven pro-actief problemen met de database identificeren, voorkomen en oplossen vóór ze een impact hebben op de bedrijfswerking.

De aankondiging van BMC Software betekent een mijlpaal in het streven het beheer van bedrijfsgegevens goedkoper te maken. Mainframedatabases en gedecentraliseerde databases (zoals vb Oracle) werden tot nu toe met verschillende systemen en door specifieke experts beheerd. BMC Software heeft die systemen nu volledig met elkaar geïntegreerd en maakt het mogelijk om alle databases met een zelfde 'console' te beheren. Zo kan een mainframe-expert bijvoorbeeld prima een Oracle-database gaan beheren, omdat hij voor beide databases hetzelfde 'controlepaneel' gebruikt.

Bedrijven kunnen dus enerzijds kosten besparen door experts, die vroeger geïsoleerd werkten, in te zetten op verschillende databaseomgevingen. Anderzijds worden databaseproblemen, en bijhorende kosten, vermeden omdat de aanpak van BMC Software het mogelijk maakt die problemen te prioritiseren en op te lossen alvorens ze de bedrijfsprocessen verstoren. Op die manier past het heterogene databasebeheer in BMC Softwares Business Service Management (BSM)-strategie, waarmee bedrijven hun IT-infrastructuur kunnen beheren vanuit een zakelijk in plaats van technologisch oogpunt en te begrijpen welke impact gebeurtenissen in IT hebben op de bedrijfsvoering.

Nieuwe producten voor mainframe en gedecentraliseerde databases BMC Software lanceert, naast de integratie van mainframedatabeheer in de SmartDBA-console ook andere producten, ook nieuwe producten voor databeheer.


· Databaseadministratie voor DB2 v2.1. Nieuw is hier de mogelijkheid om parallelle werkopdrachten te geven. Dat verhoogt de beschikbaarheid van toepassingen omdat de tijd voor onderhoudsprocessen die in batch gerund worden, drastisch teruggebracht wordt. Dat komt omdat verschillende parallelle processen kunnen worden uitgevoerd binnen één subsysteem of over verschillende systemen waartussen gegevens worden uitgewisseld. Op die manier wordt de belasting op die verschillende systemen verdeeld.
· Databaseadministratie voor DB2 v2.2. Nieuw is hier de mogelijkheid om 'large binary objects' (LOBs) van meer dan 32k te beheren. Zo wordt het makkelijker om toepassingen te beheren met zware objecten, zoals video's en beelden, die vroeger moeilijk beheerd konden worden wegens hun grootte of type. De oplossing, die beschikbaar wordt vanaf januari 2004, beschouwt LOBs als een gewoon DB2-object, waardoor veranderings- en migratieprocessen, die vroeger speciale programmatuur vereisten, nu geautomatiseerd kunnen verlopen.

· Application Performance voor DB2 v2.1 telt een aantal veranderingen, waaronder verbeteringen van de prestaties en bruikbaarheid voor de DB2-omgeving.

· SmartDBA Performance Solution voor DB2 UDB, v2.6 is een krachtige internetoplossing waarmee databasebeheerders problemen met de prestaties van databases kunnen detecteren, inschatten en verhelpen. De laatste versie ondersteunt DB2 64-bit-omgevingen, integreert met IBMs Online Reorganization-hulpprogramma, en biedt betere beheermogelijkheden.

Meer informatie over BMC Softwares SmartDBA-productfamilie vindt u op www.bmc.com/solutions/database/. Voor screenshots kunt u terecht bij ineke.tiesinga@newsenginepr.com, T: 31 20 567 21 70
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

BMC Software
BMC Software is een leider op het gebied van enterprise systems management. De onderneming is gericht op Assuring Business Availability® voor haar klanten door hen te helpen bij het pro-actief verbeteren van de dienstverlening, het verlagen van kosten en het realiseren van toegevoegde waarde op hun bedrijfsprocessen. Door middel van de Business Service Management strategie van BMC Software, worden de klanten in staat gesteld een compleet beeld van hun bedrijfs- en IT-activiteiten te krijgen door de IT infrastructuur te relateren aan de bedrijfsdoelstellingen en
-processen. BMC Software is opgericht in 1980, heeft wereldwijd vestigingen, is één van de S&P 500-bedrijven en realiseerde in boekjaar 2003 een omzet van ongeveer $1,3 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software: www.bmc.com/netherlands. Voor redactionele informatie:
BMC Software B.V.
Remco van Dijk

+31 20 354 86 00
Remco_van_Dijk@bmc.com
NewsEngine PR Nederland
Ineke Tiesinga

+31 20 567 21 70
ineke.tiesinga@newsenginepr.com
Ref.:BNL0020-17A4CA