Gemeente Purmerend

Onderwijshuisvesting afgestemd op ontwikkelingen

Project `Sneeuwbal'

Een evenwichtige verdeling van de verschillende typen basisscholen in zeven wijken. Meer samenwerking tussen het speciaal basisonderwijs en aanverwante instanties. Meer leerlingen die binnen Purmerend doorstromen van het VMBO naar het MBO. Dat zijn in grote lijnen de visies van de Purmerendse schoolbesturen en de gemeente. De gemeente Purmerend gaat de huisvesting voor de (toekomstige) leerlingen afstemmen op deze visies. In de nota Integrale Visie Huisvesting Onderwijs staat de meerjarige nieuwbouw en herschikking van schoolgebouwen.

De belangrijkste uitgangspunten van het plan zijn dat schoolgebouwen in de toekomst multifunctioneel (voor verschillende doeleinden) te gebruiken zijn. De Integrale Visie Huisvesting Onderwijs is een uitwerking van het Raadsprogramma 2002-2006, waarin staat dat de gemeente de achterstanden in onderwijshuisvesting gaat inventariseren en inlopen. Het plan loopt door tot 2017.

In 2004 starten de eerste projecten, waaronder de bouw van een onderwijszorgcentrum en de nieuwbouw van een openbare basisschool (kwadrant I) in Weidevenne. Alle projecten hebben met elkaar te maken en hebben nieuwe projecten tot gevolg, vandaar de projectnaam Sneeuwbal. Begin december discussieert de raadscommissie Welzijn en Sociale Zaken over het plan, waarna de gemeenteraad nog diezelfde maand over het plan beslist.