Gemeente Purmerend

Buzzhome voor jongeren in de binnenstad

Elke donderdag en vrijdag open

Hoewel de deuren van Buzzhome, de tijdelijke inloopvoorziening voor jongeren naast De Doelestal, nog maar pas open zijn, voelt jongerenwerkster Judith zich er al helemaal thuis. Haar kantoortje in de tijdelijke voorziening, een opvallende rode keet, is al ingericht. In de herfstvakantie zijn de jongeren voor het eerst in de keet geweest om mee te denken over de inrichting.

`Samen met de jongeren bepalen we waar we het beschikbare geld aan willen besteden', zegt Judith. `Tafels en stoelen staan er wel, maar de jongeren mogen zelf kiezen welke spellen ze bijvoorbeeld willen en wat ze aan de wand willen hangen'.

Tijdens de bouw van de tijdelijke inloopvoorziening kreeg Judith veel reacties. `We hebben hier veel bekijks', constateert ze. `Iedereen die hier langs loopt of rijdt, probeert zoveel mogelijk te zien van wat er binnen gebeurt. Ik spreek veel voorbijgangers aan. Ik moet zeggen dat ik weinig negatieve reacties krijg. Ik heb het idee dat de omwonenden er, na alle commotie van vorig jaar, het beste van willen maken'.

Buzzhome is in verband met de werkzaamheden in het gebouw voorlopig alleen op donderdag van 14.00 uur tot 18.00 uur en op vrijdag van 14.00 uur tot 21.00 uur open. De openingstijden zullen zo snel mogelijk worden uitgebreid met de woensdag en de dinsdag. `Als we een paar weken op volle toeren draaien komt er een openingsfeest voor de jongeren samen met de buurt', zegt Judith. `De jongeren mogen bedenken hoe ze het feest willen. Ik nodig de jongeren dan ook van harte uit om eens te komen kijken en mee te denken'.