TNO


Erkenning voor Distrivaart

11-11-2003 - 'Distrivaart' heeft eerder deze maand de 'European Intermodal Award' gekregen.

Voorzitter Hanja Maij-Weggen van de European Intermodal Association (EIA) reikte de prijs uit in de categorie 'Best integration of intermodalism into a shipper's logistic chain'. Distrivaart was tot winnaar gekozen door een jury van vertegenwoordigers uit de Europese Commissie, het Europese Parlement en aantal andere Europese organisaties. Beoordelingscriteria waren innovativiteit, intermodaliteit, toepasbaarheid in de praktijk en deelname van partijen uit de markt.

Distrivaart onderzoekt de mogelijkheden om te komen tot transport van levensmiddelen met binnenschepen. Normaliter vervoeren die bulkproducten en containers, maar de vraag was of de binnenvaart ook een rol kan spelen bij de distributie van levensmiddelen ('fast moving consumer goods'). Als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan, blijkt dergelijk vervoer lonend te kunnen zijn. Distrivaart is inmiddels door enkele brouwers en frisdrankproducenten in de praktijk getest, en begin 2004 zal het eerste volledig geautomatiseerde palletschip in de vaart komen. Vanaf dat moment kan Distrivaart op commerciële basis logistieke diensten verlenen.

In Distrivaart werkt een groot aantal partijen samen: Riverhopper BV, enkele brouwerijen, Coca-Cola, Albert Heijn, Schuitema, TNO Inro, de Erasmus Universiteit, ING Bank, Connekt en Nederland Distributieland.

Nieuwsredactie, TNO

Contactpersoon

ir. Bas Groothedde

TNO Inro

T 015 269 68 41

BGR@inro.tno.nl