Provincie Drenthe

Genomineerden Drentse vrijwilligersprijs bekend

Assen, 12 november 2003
Persberichtnummer 03-145



Voor de Drentse vrijwilligersprijs 'Hét Drents Compliment' zijn vijf projecten genomineerd. Uit de zestig inzendingen heeft de jury de volgende projecten geselecteerd: het Kolonistenbestand van de Maatschappij van Weldadigheid in Frederiksoord, de Jongerenraad Drenthe, de Werkgroep Tuindorp in Hoogeveen, de Buurtbus in Hijken en de begeleiding van vluchtelingen door Stichting Vluchtelingenwerk. De uiteindelijke winnaar ontvangt tijdens een feestavond op donderdag 11 december uit handen van gedeputeerde Anneke Haarsma de prijs van 2.500 euro.

Vijf prominente Drenten gaan in november bij één van de genomineerde projecten op bezoek.
Jans Polling (verhalenschrijver/verteller), gaat donderdag 13 november aanstaande op stap met vrijwilligers van de Maatschappij voor Weldadigheid in Frederiksoord. Idols-ster Bas Nibbelke woont in november een vergadering van de Jongerenraad bij en de Werkgroep Tuindorp in Hoogeveen krijgt Serge Vinkenvleugel (presentator RTV Drenthe) op bezoek. Ook reist sportverslaggever Evert ten Napel mee met de buurtbus in Hijken en neemt actrice/zangeres Ellen ten Damme een kijkje bij de Stichting Vluchtelingenwerk. De prominente Drenten promoten ieder hun 'eigen' project en maken duidelijk waarom juist dat project de Drentse Vrijwilligersprijs moet winnen. Als afsluiting brengen zij het project tijdens de feestavond op donderdag 11 december nog eens extra onder de aandacht.

Met de Drentse vrijwilligersprijs toont de provincie Drenthe haar waardering voor alle vrijwilligers die dagelijks op allerlei terreinen actief zijn. De prijs is bestemd voor organisaties, instellingen, projecten of groepen vrijwilligers die nu al actief zijn en die het verdienen om eens extra in het zonnetje gezet te worden.

Meer informatie
Meer informatie over de Vrijwilligersprijs is te vinden op de website van de provincie Drenthe, www.drenthe.nl. De uitvoering van de prijs en de organisatie van de uitreiking is in handen van STAMM, telefoon (0592) 39 44 00.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl