Politie Flevoland

Belediging met gevolgen

Swifterbant 12-11-2003 - Surveillerende agenten kwamen dinsdagnacht op het fietspad langs de Dronterringweg drie mannen tegen, die daar aan het wandelen waren. De mannen reageerden vreemd, maar deden niets strafbaars.

Na de mannen even gevolgd te hebben, gingen deze in Swifterbant uiteeen. Tijdens het verdere toezicht troffen de agenten in Swifterbant een geparkeerde auto aan, waarvan de ramen niet bevroren waren. De auto bleek niet gekeurd te zijn, waarop de agenten een bonnetje uitschreven. Op dat moment kwamen de mannen bij de auto, die van een van hen bleek te zijn. Deze man, een 28-jarige Almeerder, was het niet met de bekeuring eens en begon de agenten zwaar te beledigen. Bij zijn hierop volgende aanhouding verweerdee de man zich. Hij is met behulp van pepperspray onder controle gebracht en aangehouden.

In zijn auto werden allerlei gereedschappen aangetroffen, die heel goed bij inbraken gebruikt kunnen worden. Ook de twee andere mannen (28 en 25, komende uit Almere en Zeewolde) zijn aangehouden op grond van het bezit van inbrekerswerktuigen op de openbare weg. Bij de fouillering van de verdachten kwamen nog meer gereedschappen tevoorschijn.

De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Bij verificatie van hun personalia bleek dat twee van hen een valse naam hadden opgegeven.