Politie Hollands Midden
Datum: 11 november 2003

(

Aanhoudingen Warmond
De politie heeft eind vorige week vier mannen van 17 jaar en 20 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een aantal vernielingen in Warmond. In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 oktober werden vernielingen gepleegd aan twee TPG brievenbussen aan de Kloosterwei en aan de Mgr. Aegenentlaan. Daarnaast werden ook vernielingen gepleegd aan plantenbakken in een tuin, aan een steiger en aan auto's. De auto's stonden geparkeerd aan de De Baan, de Bisschopslaan, Mrg. Aegenentlaan en de Seminarielaan. Bij de auto's werden voornamelijk de autospiegels vernield. Bij één auto werd ook een ruit ingegooid. Mede door getuigenverklaringen konden deze verdachten uit Warmond en Voorhout worden aangehouden. Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.


Politie zoekt straatrover Leiden

De politie is op zoek naar een man die op dinsdag 11 november rond 17.15 uur op de Oude Rijn een 24-jarige man uit Leiden beroofde van zijn mobiele telefoon. Met kracht rukte de man de telefoon uit zijn handen. Een getuige achtervolgde de straatrover nog tot aan de Breestraat maar verloor hem toen uit het oog. De politie doet onderzoek in deze zaak.

Politie zoekt getuigen van vermoedelijke straatroof Gouda
Op dinsdag 11 november rond 12.55 uur troffen voorbijgangers op de Soderbloemstraat liggend op straat een 77-jarige vrouw uit Gouda aan. De vrouw had een hoofdwond en was moeilijk aanspreekbaar. Zij werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Het vermoeden bestaat dat de vrouw het slachtoffer was geworden van een straatroof. Daarbij werd vermoedelijke een zwarte damestas gestolen. De politie is een onderzoek begonnen en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Bromfietser rijdt tegen boom Gouda
Een 41-jarige bromfietser uit Gouda is op dinsdag 11 november omstreeks 23.00 uur met zijn bromfiets tegen een boom op de Fluwelensingel gereden. De politie trof de bestuurder nog op zijn bromfiets aan. De Gouwenaar werd met een bloedende mond overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Omdat de politie vermoedt dat de bestuurder te veel gedronken heeft, werd in het zoekenhuis een bloedproef gedaan. De uitslag daarvan is nog niet bekend.

Illegaal vuurwerk in beslaggenomen Zevenhuizen
De politie heeft op dinsdag 11 november ongeveer 20 kilo illegaal vuurwerk in een woning aan de Bredeweg aangetroffen en in beslaggenomen. De politie had informatie verkregen van het bovenregionale vuurwerkteam dat de bewoner uit Zevenhuizen illegaal vuurwerk in België had ingekocht. In de woning werden vijf grote Chinese rollen, een raketten assortiment, grote vuurpijlen, een mortier, knalvuurwerk en een aantal strijkers aangetroffen.
Het bovenregionale vuurwerkteam bestaat uit een samenwerkingsverband van zeven politiekorpsen. Sinds 8 september dit jaar is het team actief op zoek naar illegaal consumentenvuurwerk. Veel inkopers willen hun vuurwerk in België halen omdat daar een ruimer aanbod is. Echter niet alle soorten vuurwerk worden in Nederland toegestaan omdat vervoeren, opslaan en afsteken vaak grote risico's met zich meebrengt.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --