AutoRai

12-11-2003

Mitsubishi maakt het WRC team 2004 bekend

Mitsubishi heeft de samenstelling van het team voor het 2004 FIA World Rally Championship (WRC) bekend gemaakt. De eerste van 16 rondes wordt verreden in Monte Carlo, van 23 t/m 25 januari 2004.

De Fransman Gilles Panizzi, met co-driver en broer Herve Panizzi, zal met de eerste Mitsubishi Lancer WRC aan alle 16 evenementen deelnemen. De overige drie coureurs de Fin Kristian Sohlberg, de Spanjaard Daniel Sola Vila en de Italiaan Gianluigi Gigi zullen afwisselend aan de start verschijnen in de tweede Mitsubishi Lancer WRC of in een Groep N Lancer Evolution 8 deelnemen in de overige WRC rondes om verder ervaring op te doen.

Panizzi, 38, heeft al eerder succesvol samengewerkt met MMSPs Technical Director Mario Fornaris. Hij startte zijn WRC carrière in 1988 en heeft sindsdien 53 overwinningen op zijn naam gezet. Ik verheug me op een hernieuwde samenwerking met Gilles en Herve volgend jaar, zegt Fornaris. Gilles heeft keer op keer zijn sportieve strijdlust en drang tot presteren bewezen en is zeer getalenteerd. Zijn indrukwekkende recente overwinning in Spanje was weer een duidelijk bewijs van zijn kunnen. We hebben altijd erg prettig samengewerkt en Gilles weet de technici altijd op geheel eigen wijze waardevolle feedback over de auto te geven.

De Finse Coureur Kristian Sohlberg begon zijn carrière in 1997 voor Mitsubishi Motor Sports in de Rally van Duitsland en finishte 14e overall. De 25 jarige rijdt samen met de Fin Kaj Lindström, de voormalig co-driver van viervoudig Wereldkampioen Tommi Makinen. Deze oud Mitsubishi-rijder heeft afgelopen weekend afscheid genomen van het WRC.

De Italiaan Galli vormt een team met Guido DAmore. De dertigjarige Galli reed zijn eerste rally in 1994 en won in 2000 het Italiaans kampioenschap voor Groep N wagens. Hij streed vier maal in de FIA cup voor coureurs van Productiewagens en behaalde daar in 1998 een verdienstelijke 6e plaats overall.

Sola debuteerde in het WRC in 1997. Met zijn huidige co-driver Alex Romani Balcells streed hij voor het eerst samen in de 2002 Rally van Catalunya - Costa Brava. De combinatie bleek succesvol want hij won dat jaar het FIA Junior WRC voor coureurs.

Ik ben dolgelukkig om Gilles en deze jonge coureurs in ons team te verwelkomen, zegt Sven Quandt, Head Motor Sport, MMSP GmbH. De jonge honden delen de tweede wagen. Onze filosofie is om jonge talentvolle coureurs uit bijvoorbeeld Groep N de kans te bieden zich verder te ontwikkelen op het hoogste WRC-niveau. En Galli, Sohlberg en Sola zijn alledrie mannen met een enorm potentieel.