Politie Drenthe

Persberichten woensdagmorgen 12 november 2003

Assen 12-11-2003 - Nieuws Politie Drenthe

Bert Visser -- 0651 - 611629

Winkeldieven op strooptocht in Meppel

MEPPEL - De politie van Meppel heeft maandagmiddag op aanwijzing van een winkelier in het Winkelcentrum De Swaenenborgh in Meppel een 18 jarige man uit Bellingwolde en een 18 jarige vrouw uit s Gravendeel aangehouden op verdenking van diefstal van spullen uit zeker twee winkels in Meppel.

Via een tolk beweerden ze dat ze met de trein naar Meppel waren gereisd. De politie vond dat niet geloofwaardig en na enig onderzoek vonden de agenten op de parkeerplaats aan de Grote Akkerstraat een niet afgesloten Audi 80 met daarin dure merkkleding, een beeldje en snoep.

Beiden zijn ingesloten.

Auto niet verzekerd en geen rijbewijs

ASSEN - De politie heeft dinsdagavond de auto inbeslag genomen van een 26 jarige automobilist uit Assen. Bij een controle kwam aan het licht dat de man zijn rode Opel Corsa niet had verzekerd en dat hij rondreed zonder een geldige APK.

ASSEN - Een 28 jarige automobilist uit Vries liep tegen de lamp bij een controle op de Troelstralaan in Assen. Hij zat achter het stuur ondanks het feit dat hem dat door de rechter voor de duur van vier maanden verboden was.

Sieraden doelwit winkeldievegges

EMMEN - Twee meisjes uit Emmen van 16 en 17 jaar zijn dinsdagmiddag door beveiligingspersoneel van een warenhuis in Emmen betrapt op de diefstal van sieraden en overgedragen aan de politie. Naast de diefstal bij het warenhuis gaf het tweetal toe ook bij andere zaken in Emmen gestolen te hebben. Daarbij gaat het om CDs en kleding. Na verhoor mochten de dames weer naar huis. In overleg met justitie komen ze niet in aanmerking voor een alternatieve straf maar moeten ze zich verantwoorden voor de rechter.

Snelkraak voor navigatiesystemen

EMMEN - Onbekenden hebben dinsdagnacht bij een bedrijf aan de Nijbracht in Emmen een aantal auto navigatiesystemen gestolen. Om in het pand te komen is met grof geweld een grote ruit ingeslagen. In het pand is een vitrinekast vernield.

Naast de navigatiesystemen zijn vier complete autowielen meegenomen.

Verboden vuurwapenbezit

ASSEN - Agenten van de nachtsurveillance in Assen hebben dinsdagnacht tegen drie uur twee mannen van 21 en 20 jaar uit Emmen en Eersel aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit. De politie trof het tweetal aan in een auto voor de deur van de wasstraat van een tankstation aan de Overcingellaan in Assen. Onder een van de voorstoelen vond de politie een zogenaamd signaalpistool met bijbehorende munitie, dat erg veel leek op het Walther pistool van de politie. Beiden zijn ingesloten.