Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht 12-11-2003 - Persberichten district Lekstroom

Autobestuurder aangehouden na achtervolging
NIEUWEGEIN Op dinsdag11 november is een man aangehouden, omdat hij niet in het bezit was van een Nederlands rijbewijs.

De politie zag de auto langsrijden omstreeks 16.20 uur op de Vreeswijksestraat. De agenten controleerden de auto, omdat een kind op de achterbank niet in de gordels zat. Nader onderzoek wees uit, dat de 24-jarige bestuurder uit Nieuwegein geen rijbewijs had, waarvoor hij werd bekeurd. Na afgesproken te hebben dat de bestuurder niet meer mocht rijden, werd hij 30 minuten later toch rijdend gesignaleerd. Na een achtervolging welke ook deels lopend werd uitgevoerd werd de bestuurder aangehouden en kreeg hij nogmaals een bekeuring.

Gordelcontrole in Houten
HOUTEN Op 11 november is er om 17.15 uur een gordelcontrole gehouden op De Haag in Houten. Er zijn 23 bekeuringen uitgeschreven voor rijden zonder gordel en 2 bekeuringen voor het niet handsfree bellen tijdens het rijden.

Man aangehouden voor bezit vuurwapen
HOUTEN Op 11 november is om 18.10 uur een 26-jarige man uit Culemborg aangehouden na een bedreiging.

De man werd aangehouden op het station in Houten, nadat de politie was gewaarschuwd dat hij op weg was naar Utrecht om zijn ex-vriendin te bedreigen met een vuurwapen. Op het perron te Houten werd de man die voldeed aan het signalement aangehouden en gefouilleerd. Na het vinden van een voorwerp gelijkend op een vuurwapen werd de man aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aangestoken aanhangwagen geblust
HOUTEN Op 11 november 2003 heeft een 50-jarige vrouw en haar buurvrouw uit Houten om 17.12 uur een aanhangwagen welke onder een boom stond, geblust en de brandweer gewaarschuwd.

Ter plekke aangekomen heeft de brandweer het brandje nageblust. Uit het gesprek met de betrokkenen bleek dat de brand zeer vermoedelijk is aangestoken. De politie verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen met de politie district Lekstroom; 0900-8844.