Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 november 2003

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt door rood en heeft teveel gedronken

Enschede

Woensdagmorgen 12 november, om ongeveer 02.30 uur, zien surveillerende politiemensen op de Gronausestraat In Enschede, een automobilist komen uit de Euregioweg. Omdat zij bij de verkeerslichten groen hebben, hebben ze het vermoeden dat de bestuurder door rood is gereden. Op de Vederkruidlaan wordt de auto aan de kant gezet en dan blijkt dat de bestuurder, een 33 jr. Enschedeer, te veel alcoholhoudende dranken heeft genuttigd. Hij wordt aangehouden en meegenomen naar het bureau. Onderweg verteld hij de politiemensen al dat hij geen rijbewijs heeft. De ademanalyse wijst 1.17 promille uit en de nodige processen verbaal worden opgemaakt. (bps: 03-147924)

Auto's gestolen

Tweetal auto's gestolen, eigenaren doen aangifte

Enschede

Dinsdag 11 november, tussen 12 en 16.30 uur, werd vanaf een parkeerplaats aan de Hengelosestraat in Enschede, een zwarte bedrijfsauto van het merk Ford, type Courier, met het kenteken VJ-ND-03, ontvreemd. De 39 jr., uit Oldenzaal afkomstige eigenaar, heeft hiervan aangifte gedaan. Dezelfde dag werd tussen 18.30 en 19.00 uur, vanaf een parkeerplaats aan de Runenberghoek in Enschede een zwarte Fiat Seicento, met kenteken XR-VB-88, weggenomen. De 36 jr. Enschedese eigenaar deed aangifte. (bps: 03-147821 / 03-147835)

Inbreker aangehouden

Na inbraak op 30 mei werd onderzoek ingesteld en de mogelijke dader aangehouden

Enschede

Op vrijdag 30 mei jl., werd er ingebroken in een verenigingsgebouw aan de Lambertus Buddestraat in Enschede. Een stereotoren werd destijds weggenomen. Naar aanleiding van een ingesteld onderzoek, werd dinsdagavond 11 november om ongeveer 23.50 uur, een 28 jr. Enschedeer in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht, de inbraak te hebben gepleegd. Aan het bureau bleek bovendien, dat de 28 jr. nog een onherroepelijk vonnis had openstaan van 60 dagen gevangenisstraf. Na onderzoek, zal hij voor het uitzitten van deze straf worden overgebracht naar een gevangenis ergens in Nederland. (bps: 03-070969)

Hennepplantage opgerold

Professionele hennepplantage ontmanteld, stroom werd illegaal afgetapt

Enschede

Dinsdag 11 november, werd in een tweetal panden aan de Schietbaanweg in Enschede, een professionele hennepplantage ontdekt. Omdat er niemand aanwezig was, werd een ruitje van de voordeur van een van de panden, waar het vermoeden bestond dat de plantage was, ingeslagen om naar binnen te gaan. Binnen bleek dat dit pand door middel van een tussendeur op een van de kamers, met een naastgelegen pand was verbonden. Op een drietal slaapkamers in de twee panden, werden in totaal ongeveer 520 oogstrijpe planten aangetroffen met de nodige apparatuur. Tevens bleek dat de benodigde elektriciteit naast de meters werd afgetapt. De officier van justitie gaf toestemming voor onmiddellijke vernietiging van planten en apparatuur. Een onderzoek naar de eigenaar cq eigenaren wordt ingesteld en proces-verbaal zal worden opgemaakt. (bps: 03-145551)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --