Ingezonden persbericht


Exabyte VXA- en Mammoth-tapecartridges voortaan via Imation

Imation verwerft wereldwijde marketing-, verkoop- en distributie-rechten

Schiphol-Rijk (Nederland), 12 november 2003 -- Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, en Exabyte, leverancier van tape-backupsystemen, hebben een overeenkomst ter waarde van 20 miljoen dollar gesloten waarmee Imation de exclusieve rechten verwerft voor de wereldwijde marketing, verkoop en distributie van Exabyte-mediaproducten onder het Exabyte-merk. Binnen de overeenkomst verwerft Imation ook een minderheidsaandeel in Exabyte van minder dan vijf procent.

Het grootste deel van de 20 miljoen dollar betreft de rechten ten aanzien van de Exabyte-tapecartridges. In de eerste negen maanden van dit jaar (eindigend op 27 september 2003), heeft Exabyte 32 miljoen dollar aan omzet in opslagmedia geboekt.

De overeenkomst betekent dat Exabyte alle geproduceerde Exabyte-tapecartridges alleen aan Imation verkoopt. Imation verzorgt de wereldwijde marketing, verkoop en distributie van de betreffende VXA- en Mammoth-tapecartridges en beheert zodoende het Exabyte-merk. De ratio achter de overeenkomst is dat Imation al het ruimste productassortiment op het gebied van verwisselbare opslagmedia heeft en zo haar productreeks verder versterkt. Exabyte op zijn beurt, profiteert van het sterke wereldwijde distributienetwerk van Imation, waardoor klanten voortaan wereldwijd optimaal worden bediend met VXA- en Mammoth-tapecartridges. De beschikbaarheid van deze producten wordt in handen van Imation in met name Latijns-Amerika, Europa en Azië verbeterd, omdat Imation daar al een trouwe klantenkring heeft opgebouwd.

"We voegen de Exabyte VXA- en Mammoth-producten graag toe aan onze bestaande lijnen en we investeren hiermee in producten waar groeipotentie in zit", aldus Frank Russomanno, president van Imation's Data Storage & Information Management-divisie. "Onder onze hoede profiteren de Exabyte-producten van het vertrouwen dat Imation heeft als ontwikkelaar, fabrikant, distributeur en dienstverlener, onder fabrikanten, eindgebruikers en leveranciers."

"Imation wordt wereldwijd erkend als de marktleider in opslagmedia. De overeenkomst onderstreept de toekomstmogelijkheden voor de VXA-technologie en het -opslagformaat, en daarmee de toekomst van Exabyte", zegt Tom Ward, president en CEO van Exabyte. "De investering van Imation levert het benodigde kapitaal voor de verdere VXA-productontwikkeling."

VXA
VXA-tapetechnologie is een betrouwbare, betaalbare opslagoplossing voor de snel groeiende markt van kleine en middelgrote servers. Deze doelgroep heeft behoefte aan een tapeproduct met een grote capaciteit voor veiligheidsopslag en dataherstel. De Exabyte's VXA Packet-technologie wordt hiertoe meer en meer ingezet door VAR's (Value Added Resellers) en de belangrijkste verkopers onder eigen merk (OEM). Zo heeft IBM gekozen voor de VXA-2 Packet-drive in haar eServer-productlijnen (pSeries, iSeries enSeries). In de afgelopen veertien maanden heeft Exabyte negen nieuwe OEM-overeenkomsten gesloten en meer dan 700 nieuwe wederverkopers aangesteld voor de VXA-producten.

Imation neemt vanaf 17 november de eerste Exabyte-oprdrachten aan. Einde 2003 is de overeenkomst volledig uitgevoerd. Meer informatie is te vinden op http://www.exabyte.com.

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische, verwisselbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabytes tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Dankzij meer dan driehonderd patenten en de meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische en optische mediatechnologieën te handhaven.

In september 2003 had Imation wereldwijd 2800 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

Imation International B.V.
Bert Duisenberg
00 31 (20) 654 21 56
bpduisenberg@imation.com

PublieksWerk
Marije Verdouw
00 31 (20) 486 21 39
marije@publiekswerk.nl