Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



12 november 2003



Wezep - diefstal uit woning


Gisterochtend is er tussen 9 uur en half twee ingebroken in een woning aan de Prinses Irenelaan. De inbreker kon binnen komen nadat hij met een bloempot een raam ingegooid had. Er is een onbekend geldbedrag meegenomen en een fototoestel. De politie stelt een nader onderzoek in.



Wapenveld - drankrijder


Gisteravond werd er rond half elf tijdens een alcoholcontrole aan de Kanaaldijk een 47 jarige bestuurder uit Heerde aangehouden. Hij had te veel alcohol gedronken en werd naar het politiebureau gebracht. De man blies 0,6 prom. wat hem een boete van E 190,- opleverde.



Nunspeet - snelheidscontroles


Gisteren werden er op diverse locaties in Nunspeet snelheidscontroles gehouden. Gisterochtend tussen 8 en 9 uur passeerden 60 voertuigen de lasergun aan de Oosteinderweg en de Hulstweg. 15 bestuurders reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 30 km/u en krijgen een bekeuring thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid was 47 km/u.


Aan de Schaepmanlaan en de Colijnstraat werd er tussen 11.15 en 12.15 gecontroleerd op de snelheid. Op deze wegen mag 30 km/u gereden worden. 8 bestuurders reden harder dan 30 km/u en zijn bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 51 km/u.


Tussen 13.45 en 14.30 uur werd er aan de Bloemhofweg en de Hulstweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 35 voertuigen die passeerden werden 7 bestuurders bekeurd. Ook deze wegen liggen binnen de 30 km zone. 59 km/u was de hoogst gemeten snelheid.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --