1e persbericht van woensdag 12 november 2003

Eindhoven 12-11-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte inbraak aangehouden

Woensdag om 1.45 uur is op het Winkelcentrum Woensel een 23-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een berging bij woningen aan de Maurits Lijnslagerstraat in Eindhoven. Daar werd eerder op de avond de deur van de berging opengebroken en een brommobiel opengebroken vermoedelijk om het voertuig te stelen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verkeerscontroles

Dinsdag tussen 17.00 en 18.00 uur heeft de politie op de Jeroen Boschlaan, de Insulindelaan en de Tongelresestraat een verkeerscontrole gehouden. Negen automobilisten gingen op de bon omdat ze door rood reden en een kreeg een bekeuring omdat er verkeerd werd voorgesorteerd.

Woensdagmorgen werd tussen 8.00 en 10.00 uur werd nogmaals op deze kruising een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 16 automobilisten bekeurd die door rood reden en een automobilist die verkeerd voorsorteerde.

Someren: Man verdacht van schieten op vriendin

Woensdagmorgen rond 2.20 uur is in een woning aan de Valenpeelsedijk in Someren een 47-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht die avond daarvoor zijn 33-jarige vriendin, afkomstig uit Duitsland, in haar been te hebben geschoten. De man is aangehouden door een arrestatieteam van de politie. De vrouw werd in de woning aangetroffen en ze had een schotwond in haar onderbeen. Ze is overgebracht naar een ziekenhuis. In de woning werd een vuurwapen gevonden. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Lierop: Diefstal auto

Dinsdagavond tussen 21.30 en 22.30 uur is in de Lijestraat een blauwe Opel Astra met het kenteken LF-HF-98 gestolen.

Helmond: Inbraak in vrachtautos

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in drie vrachtautos die op een bedrijfsterrein aan de Vossenbeemd stonden. Uit de vrachtautos zijn de autoradios en twee telefoontoestellen gestolen.

Helmond: Verkeerscontrole schooljeugd

De politie heeft woensdagmorgen tussen 7.45 en 8.45 uur een verkeerscontrole gehouden op Oostende, de Keizerin Marialaan en Noordende. Het verkeersgedrag van de schooljeugd werd speciaal gecontroleerd. Er zijn 52 bekeuringen opgemaakt. In 34 gevallen betrof het rijden in tegengestelde richting over het fietspad en 12 maal niet stoppen bij een rood verkeerslicht. Verder bekeurde de politie bromfietsers die hun voertuig niet in orde hadden. Een automobilist ging op de bon omdat de ruiten van zijn auto nog bevroren waren.

Valkenswaard: Computerschermen gestolen

Woensdagmorgen rond 3.00 uur is ingebroken in een school aan de Stokerwei. Met een steen werd een ruit ingegooid. De daders namen twee flatscreenmonitoren mee.

Budel: Inbraak in woning

Woensdagmorgen rond 5.00 uur is ingebroken in een woning aan de Willem de Zwijgerstraat. De inbreker brak de achterdeur open. De bewoner mist twee paspoorten, een rijbewijs en twee portemonnees met geld en bankpasjes.