Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 november 2003

Vuurwerkpistool aangetroffen

Bij verdachte wordt een vuurwerkpistool aangetroffen

Rijssen

Op dinsdag 11 november omstreeks 16.34 uur kwam bij de politie een melding binnen dat getuigen hadden gezien dat een automobilist op de parkeerplaats Stroe (A1) nabij Barneveld een pistool in zijn handen had. Aan de hand van het opgegeven kenteken bleek de automobilist in Rijssen te wonen. Hij werd bij zijn woning aangetroffen. In de kofferbak trof de politie een vuurwerkpistool en 300 knalpatronen. Deze werden in beslag genomen. Tegen de 20-jarige Wierdenaar is een boete uitgereikt van 220 euro. (bps: 03-147771)

Lokaalvredebreuk

Man weigert het gemeentehuis te verlaten en wordt aangehouden wegens lokaalvredebreuk

Almelo

Op dinsdag 11 november omstreeks 16.23 uur werd de komst van de politie verzocht in het gemeentehuis aan het Stadhuisplein. Een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats hield zich daar op en weigerde het pand te verlaten. In bijzijn van de politie werd hem tot twee maal toe gevorderd het pand te verlaten. Hij weigerde dit andermaal en werd aangehouden ter zake lokaalvredebreuk. De verdachte verklaarde dat hij een uitkering wilde aanvragen. Ook heeft hij geen dak boven zijn hoofd waarop hij hoopte met de aanhouding een slaapplaats te hebben. Dit ging niet door, hij kon met een dagvaarding het bureau verlaten. (bps: 03-147773)

Brand in bedrijfspanden

Meerdere panden lopen roetschade op door brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Rijssen

Op dinsdag 11 november omstreeks 06.02 uur ontdekt een 28-jarige Wierdenaar bij het betreden van een bedrijfspand aan de Kalanderstraat een rookontwikkeling. Ook de naastgelegen panden zitten vol met rook. De brandweer stelt vast dat er brand is geweest, doch dat deze vanzelf is gedoofd. In totaal hebben vier panden aanzienlijke schade. Uit het daarna ingestelde onderzoek blijkt dat er meerdere brandhaarden zijn en dat een ruit van een der panden is vernield. De politie sluit brandstichting niet uit en stelt een nader onderzoek in. (bps: 03-147455)

Kledingdiefstal

Man op fiets steelt kleding vanaf een rek voor de winkel

Almelo

Op dinsdag 11 november omstreeks 15.43 uur fietst een onbekende man voor een kledingzaak aan de Boddenstraat. Hij grist een tiental truien van een kledingrek, welke buiten staat. Vervolgens fietst hij er als een speer vandoor. De truien zijn rose velours en hebben een totale waarde van 225 euro. Een medewerkster zag dit gebeuren en kon als signalement opgeven dat de man ongeveer 1.80m lang was en gekleed ging in een donkerblauwe spijkerbroek en een grijze jas met lichtere grijze mouwen. De man fietste weg in de richting van de Beatrixstraat. (bps: 03-147732)

Diefstal krasloten

Een man grijpt krasloten vanaf een winkelbalie en gaat er vandoor

Almelo

Op dinsdag 11 november omstreeks 09.20 uur ziet een 20-jarige medewerkster van een supermarkt aan de Hagenborgh hoe een onbekende man krasloten steelt. De man staat bij de balie waar sigaretten, krasloten en dergelijke worden verkocht. Ze ziet dat de man iets aan het oprollen is. Als de verdachte haar ziet laat hij een deel van zijn buit vallen en rent de winkel uit. Dan blijkt dat hij een onbekende hoeveelheid krasloten heeft meegenomen. Het betreft een blanke man, 1.80m lang, normaal postuur, tondeusekort en geblondeerd haar; hij was gekleed in een blauwe spijkerbroek en een donkerblauw fleecevest en witte sportschoenen. (bps: 03-147509)

Woninginbraak

Sieraden weggenomen bij woninginbraak

Almelo

Tijdens de afwezigheid van de bewoners werd ingebroken in een woning aan De Taling. Bij thuiskomst trof de 60-jarige aangeefster een enorme puinhoop aan. De gehele woning was doorzocht. Weggenomen werden waardevolle sieraden en meerdere parfums. (bps: 03-147909)

Auto-inbraken

Meerdere auto's opengebroken op parkeerplaats A1

Holten

Op dinsdag 11 november werden op de parkeerplaats Struik aan de A1 een drietal auto's opengebroken. Er werden ruiten ingeslagen en laptops en tassen buitgemaakt. (bps: 03-147892)

150 km/u op provincialeweg

Een automobilist wordt betrapt op een snelheidsoverschrijding van 70km/u

Daarle

Op dinsdag 11 november omstreeks 11.07 uur werd een politiesurveillance ingehaald door een 45-jarige automobilist uit Meppel. Vervolgens wilde de 45-jarige ondanks de doorgetrokken streep een voor hem rijdende vrachtwagen inhalen. Hij staakte deze actie omdat hij kort voor een onoverzichtelijke bocht reed. Na de bocht ging hij er dan toch voorbij, waarbij zijn snelheid werd vastgesteld op 150 km/u. De 45-jarige kreeg proces-verbaal en mocht zijn rijbewijs inleveren. (bps: 03-147533)

Dubbele bestuurders

Automobilist heeft vrouw op schoot

Almelo

Op dinsdag 11 november omstreeks 19.30 uur ziet een politiefietssurveillance hoe vanaf de Adastraat een personenauto de Marktstraat inrijdt. Dit gebeurt zeer stuntelig en blijkt veroorzaakt doordat bij de bestuurder een vrouw op schoot zit, die het stuur bedient. Nadat de auto aan de kant is gezet, wordt het tweetal bekeurd. De vrouw, een 18-jarige Vriezenveense omdat ze niet in het bezit is van een rijbewijs en de man, een 19-jarige Almeloër omdat hij geeft instructeurbevoegdheid heeft. Tevens droegen zij geen gordel.

Bromfietscontroles

Bromfietscontroles

Wierden en Aadorp

Op dinsdag 11 november werd tussen 07.45 en 08.30 uur een bromfietscontrole gehouden op de Grote Maatweg in Wierden en de Bruglaan in Aadorp. In totaal werden 13 PV's opgemaakt. 10x teveel vermogen
1x geen certificaat
1x onjuiste verzekeringsplaat 1x ontbreken oranje vlakken
(bps: 03-147499)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --