Gemeente Moerdijk


RENOVATIE DRUKGEMAALTJES AAN DE OUDE HEIJNINGSEDIJK EN OMGEVING

De gemeenteraad heeft begin 2003 het gemeentelijke rioolplan (GRP) vastgesteld. Hierin staan alle onderhoudswerkzaamheden beschreven, waaronder het onderhoud en de renovatie aan de mechanische riolering. Tot deze mechanische riolering horen ook de drukrioolgemaaltjes, waar de gemeente er ongeveer 250 van in onderhoud heeft. De komende jaren zijn veel van deze gemaaltjes toe aan renovatie, er zal begonnen worden met de 59 gemaaltjes aan de Oude Heijningsedijk en omgeving.

De afvoer van de huizen in het buitengebied gaat in eerste instantie naar 2 meter diepe putten die zich veelal in de tuinen van de bewoners bevinden. Als deze putten vol zijn, zorgen de drukgemaaltjes voor lozing op de riolering van de kern van Fijnaart.

Omdat alle storingen en onderhoudswerkzaamheden door de eigen buitendienst worden uitgevoerd, is er een goed beeld ontstaan waar in de gemeente renovatie nodig is. Het gaat hier over de Oude Heijningsedijk, Potenbloksedijk (gedeeltelijk), Kwartiersedijk (gedeeltelijk), Slobbegorsedijk (gedeeltelijk) en Molenstraat (gedeeltelijk).

Verwacht wordt dat er begin 2004 met de werkzaamheden begonnen zal worden. De raad neemt in de raadsvergadering van december een besluit over deze werkzaamheden.