Gemeente Bergh

Aanleg riolering Plantsoensingel Midden klaar
12-11-2003

Op woensdag 5 november 2003 heeft wethouder Visser, geholpen door Anniek (7) en Tom (9) Velthausz, een beuk geplant in het plantsoen gelegen aan de Brink. Het planten van de boom is symbolisch en staat voor het gereed komen van de werkzaamheden aan de riolering en het aanleggen van nieuwe bestrating. De werkzaamheden zijn op 10 juni 2003 gestart en op 4 oktober 2003 geëindigd.

Straatkolken
De riolering aan de Plantsoensingel Midden was dringend aan vervanging toe. De diameter is vergroot van 600 mm naar 1000 mm. Er kan nu bijna 3 maal zoveel water door de rioolbuis, hierdoor wordt de afwatering van s Heerenberg aanzienlijk verbeterd. De straatkolken wateren af op een infiltratiesysteem en dus niet op de riool, het water komt in het grondwater zodat het rioolsysteem minder wordt belast en het verdrogen van de grond wordt tegengegaan.

Bewoners
De werkzaamheden werden extra bemoeilijkt door de vele kabels en leidingen van Nutsbedrijven die in de grond aanwezig waren. Het verleggen hiervan heeft voor oponthoud gezorgd, maar had geen invloed op de planning. De bewoners van de Plantsoensingel hebben gedurende de werkzaamheden zeer veel begrip en geduld getoond. De gemeente weet dit zeer te waarderen. Voor een goede afwikkeling van het verkeer zijn tijdens de werkzaamheden diverse omleidingroutes aangegeven, het verkeer heeft hierdoor nauwelijks hinder ondervonden.

Straatbeeld
De gemeente heeft deze gelegenheid benut om door gebruik te maken van fleurige trottoirstenen, kleurige bestrating voor de rijweg en lichtmasten die een bijzonder accent geven aan het straatbeeld.