Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 november 2003

Hennepplantage ontmanteld

De politie neemt plantage met ongeveer 300 hennepplanten in beslag

Borne

Op een zolder in een woning aan de Bussemakerstraat in Borne werd dinsdagmiddag 11 november een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 300 planten. De planten waren geoogst en lagen te drogen. De apparatuur en planten zijn in beslag genomen en in overleg met justitie vernietigd. Tegen drie verdachten, een 27-jarige vrouw uit Borne en twee personen uit Deventer (vrouw van 49 jaar en een man van nog onbekende leeftijd), wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-147457)

Vlam in de pan

Brand in keuken van woning door vlam in de pan

Oldenzaal

Dinsdag 11 november kwam even na 18.00 uur een melding binnen van een brand in een keuken van een woning aan de Cato Elderinklaan in Oldenzaal. De brand was ontstaan doordat een pan vlam had gevat. De brandweer had de brand snel onder controle. Afgezien van rookschade bleef de schade beperkt tot de keuken. (bps: 03-147823)

Rijden onder invloed

Automobilist toont vol trots een BOB-sleutel, maar komt toch niet onder de controle uit; hij blijkt onder invloed van alcohol en wordt aangehouden

Ootmarsum

Politieagenten controleerden maandagavond omstreeks 22.40 uur een 26-jarige automobilist uit Denekamp aan de Laagsestraat in Ootmarsum. De 26-jarige man toonde vol trots een BOB-sleutelhanger en wilde doorrijden. De agenten hielden hem echter tegen en lieten hem blazen. De bestuurder bleek onder invloed en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,6 promille, waarop de man met een bekeuring van E 190,- werd heengezonden. (bps: 03-147460)

Fietser gewond

Fietser gewond na aanrijding met personenauto

Hengelo

Woensdag 12 november vond omstreeks 10.00 uur een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto op het kruispunt Boekweitweg/Enschedesestraat in Hengelo. De fietser, een 40-jarige man uit Hengelo, liep hierbij hoofdletsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist, een 31-jarige man uit Hengelo, bleef ongedeerd. Hoe de aanrijding is ontstaan, is nog onduidelijk. De politie stelt een nader onderzoek in. (bps: 03-147994)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --