Politie Amsterdam-Amstelland

Getuigen straatroof gezocht
12-11-2003. Zondag 9 november rond kwart voor twaalf vond in de Jodenbreestraat een tassenroof plaats. Twee vrouwen werden door drie mannen van hun schoudertassen beroofd. Een van de slachtoffers kwam hierdoor ten val.

Twee fietsers waren getuige van de beroving en zetten de achtervolging in. Even later kwamen zij met één van de schouderstassen terug en overhandigde deze aan de vrouwen. Hierop reden zij weg. De wijkteamrecherche van bureau Lijnbaansgracht wil graag in contact komen met deze fietsers. Het betreft twee Nederlandse mannen. Zij worden verzocht contact op te nemen met: (020) 559 3221. Messentrekker gearresteerd

12-11-2003. Een 20-jarige man raakte gistermiddag gewond bij een steekpartij in een woning aan de Bankwekerij. Het slachtoffer werd een nacht ter observatie opgenomen, maar mocht vandaag het ziekenhuis verlaten. Kort na het voorval werd een 21-jarige man gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij dit misdrijf.

Rond halftwee ontstond een woordenwisseling tussen een aantal aanwezigen in het bewuste pand. Dit ontaardde in een handgemeen, waarbij één van de betrokkenen een mes trok en zijn opponent verwondde. De dader ging er vandoor maar kon in de omgeving door gewaarschuwde agenten worden ingerekend. Een tweede verdachte is nog voortvluchtig. De recherche heeft de zaak in onderzoek.
---

Rookmelder redding bewoner

Rookmelder

12-11-2003. Gisteravond rond vier uur woedde een brand in een woning in de Admiraal de Ruyterlaan in Uithoorn. De bewoner en zijn kat konden de woning tijdig verlaten. De bewoner werd gewekt door een rookmelder. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Lees meer over brandveiligheid...
Gewapende straatdealer gepakt
12-11-2003. Dinsdagmiddag werd in de binnenstad een straatdealer op heterdaad betrapt toen hij samen met een kompaan zijn verboden waar aan de man trachtte te brengen. Beide personen (een man van 24 en een vrouw van 39 jaar) werden ingerekend. In de jaszak van de man werd een vuurwapen aangetroffen. Het betrof een niet van echt te onderscheiden nepwapen. Ook had hij een busje pepperspray bij zich. De vrouw was in het bezit van twee zakjes verboden pillen. Het tweetal werd ingesloten en zit nog vast.

---

Hennepplantage ontmanteld

12-11-2003. De politie heeft gisterochtend rond tien uur in een woning aan de Jan Bernardusstraat een hennepplantage ontmanteld. Toen de deurwaarder en een politieman de woning wegens een rechtelijke uitspraak wilden ontruimen troffen zij een professionele kwekerij aan. Er werden 768 planten en bijbehorende apparatuur in beslag genomen. De recherche onderzoekt de zaak.
Straatrover aangehouden
12-11-2003. De 19-jarige verdachte van een straatroof werd vannacht in Amsterdam-Oost door surveillerende agenten herkend en ingerekend. De man wordt verdacht van de beroving van een vrouw, dinsdagmiddag even na vier uur, in de Majubastraat. De vrouw kwam net aan met haar auto toen haar portier werd opengerukt. Een jongen greep haar tas en wist deze na enig ruk- en trekwerk afhandig te maken. De verdachte ging er daarna te voet vandoor. Agenten kwamen de jongen, waarvan zij een goed signalement hadden, al snel op het spoor. Kort na middernacht werd hij getraceerd en in de kraag gegrepen. De man is ingesloten. De zaak wordt verder onderzocht.