Actueel

Dwangsom mag om permanente bewoning recreatiewoningen tegen te gaan
Bron: Projectbureau Bistro Utrecht

Datum actualiteit: 12-11-2003

De gemeente Harderwijk mag een dwangsom opleggen om permanente bewoning van recreatiewoning tegen te gaan. Dit heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beslist. Zo'n 140 bewoners van een recreatiewoning in het park Slenck en Horst in de gemeente Harderwijk hadden in hoger beroep een procedure aangespannen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak. Zij wilden de opheffing bewerkstellingen van een dwangsom die deze gemeente aan hun had opgelegd om de permanente bewoning van hun recreatiewoning te staken en gestaakt te houden.
Permanente bewoning van de recreatiewoningen is uitdrukkelijk verboden in het voor het park geldende bestemmingsplan. De Afdeling Bestuursrechtspraak heeft geconstateerd dat bij geen van de kopers van een recreatiewoning op het park hierover onduidelijkheid heeft (kunnen) bestaan. Het handhavingsbeleid van de gemeente is naar het oordeel van de Afdeling niet onredelijk. Ook is er geen sprake van schending van het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM), aldus de Afdeling.

Van de redactie:
Niet alle 140 uitspraken zijn opgenomen in de database van Rechtspraak.nl, maar alleen de uitspraken die niet identiek luiden. Het gaat hierbij om de volgende LJN-nummers:

Zie ook de uitspraken: 'AN7862','AN7889',
'AN7905','AN7907','AN7908','AN7909','AN7910'en 'AN7911'

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AN7996

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=13665&i=&ti=