Gemeente Aa en Hunze


Publicaties november 2003
3 november 2003 tot en met vrijdag 7 november 2003 de volgende
* J. Cuperuslaan/S.Alinghlaan, Gasselte,Woningstichting De Volmacht, oprichten 10 appartementen

* Telgenkamp, Rolde,G.J. Boerma, oprichten tandartsenpraktijk
* Zeegserweg 11, Schipborg,F. Postma, plaatsen recreatiewoning
* Hoofdstraat 23, Schoonloo,H. Tappel, plaatsen carport
* Eexterweg 2, Annen,F. Mellens, plaatsen serre
* Landspoelen 6, Gieten,S.K. Rozenveld, vergroten garage
* de Hoorns 26, Rolde, R.M. de Bie, gedeeltelijk.vergroten garage
* Hunzeweg 24, Nieuw-Annerveen, fam. M. Spieringhs, verbouw woning
* Asserstraat 18, Gieten,P.H. Landman, plaatsen paal ten behoeve van reclame

SLOOPAANVRAGEN

* J. Cuperuslaan 2 t/m 12 en S. Alinghlaan 2 en 4 te Gasselte,Woningstichting De Volmacht, slopen 8 bejaardenwoningen
* Greveling 137, Annerveenschekanaal,gemeente Aa en Hunze, slopen sbesthoudende vloeren in 3 vertrekken.

* Dorpsstraat 23, Eexterveen,K.J. Hamer, slopen golfplaten dak schuur

* Asserstraat 18, Gieten,P.H. Landman, plaatsen lichtbak 3 november 2003 tot en met vrijdag 7 november 2003 de volgende bouw- en sloopvergunningen zijn verleend.

* Gasterenseweg 3, Anloo,J. ten Sijthoff, vergroten woning(verz. 29-10-03)

LICHTE BOUWVERGUNNING

* Greveling 91, Annerveenschekanaal, R. de Graaf, oprichten garage/carport/bijkeuken (verz. 05-11-03)

* Varik 3, Gieten,Mevr. W. Muizer, vernieuwen garage/berging (verz. 05-11-03)

* Volmachtenlaan 12, Rolde, W.D. Klijnsma, vergroten garage/schuur (verz. 05-11-03)

* Zandvoort 23, Gieten,F.J. v.d. Wijk, uitbreiden woning (verz. 04-11-03)

* Steenkamp 2, Gieten,Vobru bv, oprichten bedrijfsverzamelgebouw (verz. 05-11-03)

* Gasselterweg 13, Gieten,C. Heling, vernieuwen/vergroten garage/schuur (verz. 31-10-03)

* Greveling 137, Annerveenschekanaal,Gemeente Aa en Hunze, slopen van asbesthoudende vloeren in 3 vertrekken (verz. 05-11-03) Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten.Tevens kan binnen die termijn en Vergadering WELSTANDSCOMMISSIE 13 november 2003 De openbare vergadering van de welstandscommissie vindt donderdag 13 november 2003 vanaf 14.00 uur plaats in het kantoor van Drents Plateau, Stationsstraat 11 te Assen. Voor wat betreft de gemeente Aa en Hunze zullen de plannen voor het oprichten van een woning, Bartelaar 25 te Annen en het oprichten van 8 appartementen op de hoek Naweg/Eexterweg te Gietenworden behandeld.
UIT DE RAADZAAL
Een korte impressie uit de raadsvergadering van woensdag 5 november 2003.


1. Subsidies Welzijnsaccommodaties
de subsidies voor verenigingen en dorpshuizen worden trendmatig verhoogd ten opzichte van de bedragen, die in de lopende begroting zijn opgenomen;

2. Oefeningen brandweer
aan het opgenomen bedrag van EUR 50.000,-- voor het oefenen van de brandweer wordt vooralsnog een incidenteel karakter gegeven, een en ander in afwachting van de uitkomsten van de beraadslagingen over het Beleidsplan 2004;

3. Korte verbinding Eext-Gieten
het College wordt ondersteund in haar actie met betrekking tot de plannen voor de rotonde N34/N33 en het transferium zich sterk te maken voor, een korte verbinding met Eext en daarvoor financiering te zoeken

4. Aanpassing trendmatig stijgingspercentage OZB en rioolrechten voor de berekening van alle gemeentelijke belastingen wordt een trendmatig stijgingspercentage van 2,5% gehanteerd, overeenkomend met de werkelijke trendmatige verhoging; daar komt dan nog een extra verhoging van 2,1% bovenop, zodat de totale verhoging van de OZB voor 2004 uitkomt op 4,6%.

5. Verhoging woonforensenbelasting
de voorgestelde verhoging van de woonforensenbelasting over 2004 met 4,6% (:hetzelfde percentage, als waarmee de OZB over 2004 wordt verhoogd) wordt extra opgehoogd met een percentage van 2,6 , totaal derhalve met 7,2 %, waardoor alsnog een koppeling tot stand wordt gebracht met de verhoging van de OZB over 2003.
6. Verhoging budget kunst en cultuur
het budget voor kunst en cultuur wordt teruggebracht naar het niveau van 2003 en verhoogd met EUR 5000,--.
7. Aanbesteding van werken en levering van goederen/diensten de ondernemers van Aa en Hunze worden op basis van nader door het College te stellen criteria in de gelegenheid gesteld, in te schrijven op uit te voeren werken of te leveren goederen of diensten

8. Openbaarheid van presidium-vergaderinge de vergaderingen van het raadspresidium worden voortaan in het openbaar gehouden.

9. Evaluatie functionering raad, college en ambtelijke organisatie in 2004 wordt door de raad, samen met het college en het management van de gemeentelijke organisatie een kritische evaluatie gehouden van het functioneren van de raad, ook in zijn verhoudingen met het college en het ambtelijk apparaat.
10. Toekomst van de landbouw
in 2004 wordt door de raad een avond vergaderd over de toekomst van de landbouw in de gemeente en de rol, die de gemeente daarin kan of moet vervullen.

11. Termijnbetalingen OZB ingevoerd
met ingang van het jaar 2004 wordt burgers de gelegenheid gegeven, hun OZB-aanslag in 10 termijnen te betalen onder de voorwaarde, dat zij een machtiging tot automatische incasso afgeven
12. Ontwikkeling Hunzegebied
Er dient afstand genomen te worden van de in de concept-begroting 2004 opgenomen passage, waarin met betrekking tot de Hunzelaagte en de Veenkolonien op voorhand gesproken wordt van versobering van te treffen maatregelen

13. Oprichting rekenkamer (-functie)
er dient binnen zes maanden na heden een besluit te worden genomen over het oprichten - inrichten van een rekenkamer(-functie);
14. Accommodatie Eexterveen
de begroting voor 2004 wordt gewijzigd, door uit niet langer benodigde reserves een bedrag van EUR 125.000,-- beschikbaar te stellen, om in samenspraak met de dorpsgemeenschap, plannen uit te werken voor een accommodatie in Eexterveen. Voor onderhoud van de nieuwe voorziening wordt een beroep gedaan op de reguliere onderhoudsbudgetten binnen het accommodatie-beleid Inspraak Milieueffectrapport (MER) en aanvraag Wet milieubeheer aanvraag ontvangen voor een vergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer (een zgn. revisievergunning), voor het uitbreiden en wijzigen van het pluimveebedrijf van de heren J.H. en B. Kruit, gelegen aan de Gasselterboerveenschemond te Gasselternijveenschemond (kadastraal bekend gemeente Gasselte, sectie K, nummer 382).

Procedure
De initiatiefnemers zijn voornemens om het bestaande pluimveebedrijf uit te breiden tot een totaal van 244.000 legkippen. Ingevolge artikel 7.2. van de Wet milieubeheer en het Besluit milieu-effectrapportage 1994 is voor deze activiteit een milieueffectrapport opgesteld (MER). Het MER en de aanvraag voor een milieuvergunning worden gezamenlijk ter inzage gelegd. Vervolgens zal de ontwerpbeschikking voor de vergunning ingevolge de Wet milieubeheer worden opgesteld, waarna de aanvraag nogmaals met de ontwerpbeschikking ter inzage wordt gelegd en bedenkingen kunnen worden ingediend.

Milieueffectrapportage
De voornaamste milieugevolgen van de voorgenomen activiteit van de pluimveehouderij betreffen de uitstoot van ammoniak en geur. In dit MER wordt derhalve een beschrijving gegeven van deze emissies en de effecten daarvan op natuur en omwonenden. Het MER wordt betrokken bij de overwegingen ten aanzien van aangevraagde milieuvergunning.

Bekendmaking

De aanvraag voor een milieuvergunning, het MER en de overige relevante stukken (zoals startnotitie, richtlijnen, inspraakreacties) liggen vanaf 13 november tot en met 10 december 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze, aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. Vanaf de dag waarop het MER en de aanvraag voor de milieuvergunning ter inzage zijn gelegd, kan een ieder de ter inzage liggende stukken kosteloos inzien tot het tijdstip waarop de milieuvergunning onherroepelijk is geworden.

Een ieder kan tot en met 10 december 2003 schriftelijk zienswijzen omtrent het MER indienen bij burgemeester en wethouders van Aa en Hunze. Daarbij kan worden verzocht geen persoonlijke gegevens bekend te maken. Bij het indienen van zienswijzen dient duidelijk te worden aangegeven waarop deze betrekking hebben.

Openbare zitting (hoorzitting)

Een hoorzitting zal worden gehouden op woensdag 3 december 2003 vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. In verband met de te reserveren vergaderruimte is aanmelding gewenst.

Voor meer informatie en het aanmelden voor de hoorzitting kun u contact opnemen met de afdeling VROM van de gemeente Aa en Hunze, tel. (0592) 267835 of 267837.
opslag van pluimveemest van:

* H.E. Speelman, Gasselterboerveen 7, te Gasselternijveen op een perceel landbouwgrond aan Gasselterboerveen 7 te Gasselternijveen;
* Fa. Honijgro, Streek 17, te Gieterveen op een perceel landbouwgrond aan Nieuwediep 38 te Nieuwediep.

Alle stukken liggen vanaf donderdag 13 november 2003 tot en met woensdag 24 december 2003 ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze te Gieten.
Belanghebbende kunnen tot en met woensdag 24 december 2003 een kunt u bellen met de sectie milieu, tel. (0592) 26 78 38 of 26 78 39. Bestemmingsplan Rolde-Zuid
Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken ingevolge artikel 26 van de Wet op de ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 oktober 2003 het bestemmingsplan Rolde-Zuid gewijzigd heeft vastgesteld. Het onderhavige gewijzigde plan en het daarbij behorende raadsbesluit ligt met ingang van 18 november 2003, gedurende vier weken, in het gemeentehuis van Aa en Hunze, Spiekersteeg 1 te Gieten voor een ieder tijdens werkuren ter inzage.

Het plan voorziet o.a. in de bouw van ca. 300 woningen ten zuiden van de N33 (plaatselijk bekend Locatie Mariëncamp), de aanleg van een voet- fietsgangerstunnel onder de Borgerderstraat en de N33, alsmede de aanleg van een rotonde op de Grolloërstraat. Middels uitwerking ex artikel 11 van de Wet op de ruimtelijke ordening biedt het plan tevens mogelijkheden tot realisatie van een klein bedrijventerrein tussen de N33 en de Borgerderstraat; idem zijn daartoe (beperkte) mogelijkheden in het plan opgenomen voor het gebied liggend ten noorden van de N33 (gebied direct grenzend aan de Grolloërstraat).

De door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen hebben o.a. betrekking op:

* het trace van het beoogde voet-fietspad ten noorden van de N33;
* de inpassing van de aan te leggen rotonde op de Grolloerstraat.

Op grond van artikel 27 van de Wet op de ruimtelijke ordening kunnen binnen de genoemde termijn van terinzageligging bij Gedeputeerde Staten schriftelijke bedenkingen tegen het bestemmingsplan worden ingebracht door:

* degene die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede

* een belanghebbende die aantoont dat hij/zij niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 23 zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

* een ieder tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Bedenkingen kunnen worden ingebracht bij Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen.



* Opening door de voorzitter van de Vereniging Dorpsbelangen
* Aanbieden van de "Dorpsvisie Gieterveen" door bestuur
* Toelichting door een vertegenwoordiger van de gemeente Aa en Hunze
KAPVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken bekend dat zij in de afgelopen week de volgende kapvergunningen hebben verleend:
* Woningstichting De Volmacht, Gasselterweg nr. 24 te Gieten voor het vellen van een Gleditsia triacanthos staande op perceel Scheepvaartlaan 68 te Gasselternijveen;

* J. te Velde, Noordzijde 123 te Gasselternijveenschemond voor het vellen van kastanje en een Malus spec. staande in de tuin van betrokkene;

* M. Elting, Balloo nr. 22 te Balloo voor het vellen van twee Populus spec staande in de tuin van betrokkene; onder voorwaarde van de herplant van drie lei-lindes;

* E. A. Dob-de Groot, Balloo nr. 30 voor het vellen van een Populus spec staande in de tuin van betrokkene;

* H. Froonhof, Hoofdstraat nr. 21 Ekehaar voor het vellen van een kastanje staande in de tuin van betrokkene;
* G. Pieters, Korte Bree nr. 1 te Gieten voor het vellen van vijf en twintig fijnsparren en vier Thuja's spec. staande op perceel Julianalaan nr. 13 te Gieten;

* De gemeente Aa en Hunze, Postbus 93 9460 AB te Gieten voor het vellen van een Populus spec staande achter Liesterkrallen nr. 8 te Gieten.

Tegen bovenstaande beschikking kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht (A.W.B.) binnen 6 weken na verzending van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten.

MILITAIRE OEFENINGEN
In de gemeente Aa en Hunze worden op onderstaande data militaire oefeningen gehouden:

* 18 november 2003 van 18.00 uur tot 19 november 2003 tot 06.00 uur;
* 19 november 2003 van 18.00 uur tot 20 november 2003 tot 10.00 uur;
* 24 november 2003 van 18.00 uur tot 29 november 2003 tot 08.00 uur

Claims met betrekking tot veroorzaakte schade dient u onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals datum en tijd, plaats, soort schade en eventueel kenteken voertuig(en) te richten aan: Ministerie van Defensie Afdeling Schadeclaims, Schadecommissaris Krijgsmacht, Postbus 20701, 2500 ES s'-Gravenhage, tel.: (070) 3186985. Voor eventuele vragen en/of klachten over deze oefening kunt u contact opnemen met : Beheerder Schiet - en Oefenterrein Witten. Telefoon: (0592) 358325 of (06) 52571333

POLITIEBERICHTEN

Politie In het nieuws
In de Politiewijzer die onlangs is verspreid is een fout geslopen. De wijkagent is niet Piet Sinnema, maar Piet Smid (zie foto). Hij is wijkagent van voormalige gemeente Gieten.

piet smid wijkagent

De wijkagent is te bereiken via 0900-8844.

Daarnaast willen we aandacht vestigen op de nieuwe internetsite van de politie Drenthe. U kunt daar informatie vinden over alle wijkeenheden in de provincie, ook die van Aa en Hunze (www.politie.nl/drenthe). De wijkagenten van de wijkeenheid zijn daar eveneens te vinden. Heeft u bijzonderheden dan is er de mogelijkheid om de wijkchef een e-mail te sturen (aaenhunze@politie-drenthe.nl).

De afgelopen periode zijn er door de politie Aa en Hunze diverse alcoholcontroles gehouden. In totaal moesten plm. 650 bestuurders blazen. 5 maal had men teveel gedronken. Diverse fietsers werden bekeurd voor het fietsen zonder licht. Bij verkeerscontroles werden bestuurders bekeurd voor o.a. geen gordel dragen en verkeerde verlichting voeren.