VVD



10 nov 2003 - VVD voor eerder afschaffing WAZ

De VVD-fractie is verheugd dat minister De Geus van Sociale Zaken gedeeltelijk tegemoet komt aan de VVD-eis door per 1 januari 2004 de premieheffing voor de WAZ te beëindigen. De VVD blijft echter bij haar standpunt dat de regeling, zoals afgesproken, per 1 januari in zijn geheel kan vervallen.
Het verbaast de VVD dat de premieheffing voor de WAZ (Wet Arbeidsongeschikt- heidsverzekering Zelfstandigen) wèl wordt beëindigd, maar dat de regeling zelf nog tot 1 juli 2004 van kracht blijft.

Woordvoerder Aptroot: "Dat deze overbodige regeling nog een halfjaar door kan gaan zonder premie-inning geeft al aan dat de zelfstandige ondernemer jarenlang te veel heeft betaald. Ik wil daarom van de minister weten hoe groot het overschot aan opgebouwde premies momenteel is en dring erop aan dat de te veel geïnde premies zo spoedig mogelijk terug betaald worden."

Afschaffing van de WAZ draagt bij aan het verminderen van regels en administratieve lasten. Hierover zijn in het regeerakkoord afspraken gemaakt: 25% minder regels in vier jaar. Meer informatie over de campagne MINDER REGELS is te vinden op de website www.minderregels.nl

10 november 2003