Gemeente Terneuzen

Persbericht - 11 november 2003

Schoolzwemwedstrijden in de Honte

Op woensdag 12 november vinden in het Terneuzense zwembad De Honte de jaarlijkse zwemwedstrijden voor scholen plaats. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur en eindigen omstreeks 16.30 uur. Alle scholen in de gemeente Terneuzen zijn uitgenodigd. Inmiddels hebben 19 scholen zich ingeschreven en zullen zo'n 250 kinderen deelnemen aan de wedstrijden.
De zwemwedstrijden bestaan uit twee competities. Kinderen uit de groepen zeven en acht nemen deel aan een hoofdcompetitie. Zij zwemmen 50 meter. Kinderen uit de groepen vijf en zes zullen voor de 25 meter gaan. Behalve kinderen uit de groepen vijf, zes, zeven en acht, kunnen ook kinderen uit andere groepen aan de zwemwedstrijden deelnemen. Het inschrijven is echter niet ongelimiteerd. Voorwaarde is dat deelnemers in ieder geval in het bezit moeten zijn van het A-diploma. Behalve de zweminstructeurs zullen ook leerkrachten, ouders en vrijwilligers meewerken om deze zwemmiddag tot een succes te maken. Zo zullen zij taken op zich nemen als scheidsrechter, jurylid, tijdwaarnemer et cetera.

De schoolzwemwedstrijden worden in samenwerking met zwem- en waterpoloclub De Schelde georganiseerd.

Vanaf 13.00 uur komen het lesprogramma en het vrij/recreatief zwemmen (wat normaal op woensdagmiddag plaatsvindt) te vervallen.

Noot aan de redactie:

Nadere informatie:

Gemeente Terneuzen, afdeling Communicatie
Jolanda Hartman
Telefoonnummer: 0115 - 455 525