Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 12 NOVEMBER 2003 grof metaalafval
Op vrijdag 21 november wordt in de hele gemeente grof metaalafval ingezameld. De inzameling gebeurt op afroep. Als u grof metaalafval wilt aanbieden, neem u dan uiterlijk donderdag 20 november voor 12.00 uur contact op met de Milieutelefoon: 050-3018218. Als het om een koelkast of een vriezer gaat, meldt u dat dan even. Deze worden afzonderlijk ingezameld en verwerkt. aangevraagde bouwvergunning (regulier):

* plaatsen berging De Vlijt 18, Bedum (03-11).

aangevraagde bouwvergunning (licht):

* plaatsen carport Boterdiep Wz 31, Zuidwolde. wet milieubeheer
meldingen
vergunningplicht. Volstaan kan dan worden met een kennisgeving door het indienen van een meldingsformulier. Van de volgende inrichtingen zijn zulke meldingen ontvangen:

* Gemeente Bedum (Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer; oprichten pompgemalen voor doorvoer rioolwater, St. Annerweg en Westerdijkshorn, Bedum);

* Vaatstra Dakbedekkingen B.V., Zuidwolde (Besluit opslag en transportbedrijven Milieubeheer; oprichten opslagruimte voor dakbedekkingmaterialen, Boterdiep Oz 19, Bedum);
* Groenvoorziening A.J. van der Werf B.V., Bedum (Besluit opslag en transportbedrijven milieubeheer; oprichten opslagruimte voor materieel voor groenvoorzieningbedrijf, Boterdiep Oz 19, Bedum). vergunning
Burgemeester en wethouders willen op de volgende aanvraag op grond van de Wet milieubeheer positief besluiten:

* R.H. Ritzema, Zuidwolde (uitbreidingsvergunning Wet milieubeheer; uitbreiden paardenhouderij met kleinschalig grondverzetbedrijf, Oosterseweg 44D, Zuidwolde, beschikking 2003/08).

Aan een vergunning zullen voorschriften worden verbonden in het belang van de bescherming van het milieu.
De aanvraag, de ontwerpvergunning en bijbehorende stukken liggen van 13 november tot en met 11 december 2003 ter inzage. U kunt de stukken inzien in het gemeentehuis, afdeling VROM, Schoolstraat 1 in Bedum. en in de Openbare Bibliotheek, Kapelstraat 9 te Bedum. Tijdens deze periode kan iedereen mondelinge bedenkingen indienen en van gedachten wisselen over het ontwerpbesluit. Ook kunt u een toelichting krijgen op de stukken. Neemt u daarvoor contact op met de afdeling VROM. Tot en met 11 december 2003 kunnen belanghebbenden schriftelijk gemotiveerde bedenkingen indienen bij burgemeester en wethouders. U kunt daarbij verzoeken uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Tegen de te verlenen vergunning kan beroep worden ingesteld als u eerder tegen de ontwerpvergunning bedenkingen hebt ingebracht of als u kunt aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet toe in staat was.

kapvergunning

Burgemeester en wethouders willen een kapvergunning verlenen aan de gemeente Bedum voor het kappen van 3 goudessen en 13 lindes. De goudessen staan op de hoek Burchtstraat/Industrieweg in Bedum; de lindes aan de Noordwolderweg in Bedum bij huisnummer 86 tot 122A. De bomen moeten worden verwijderd omdat de Noordwolderweg wordt gereconstrueerd. Verder is een aantal bomen oud en ziek. Er zullen 30 nieuwe bomen worden geplant.
De aanvraag ligt vanaf 12 november 2003 14 dagen lang ter inzage in het gemeentehuis, afdeling VROM. Tijdens deze termijn kunnen schriftelijke zienswijzen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders.

gladheidsbestrijding

Burgemeester en wethouders hebben een draaiboek voor de gladheidsbestrijding in het winterseizoen 2003/2004 vastgesteld. Het draaiboek ligt ter inzage bij de balie van het gemeentehuis. Het bureau voor jeugdhulpverlening Hajon houdt iedere donderdagmiddag van 15.00- 16.00 uur spreekuur (gratis) in het gemeentehuis, Schoolstraat 1 te Bedum.