SOERJADI CONCERTS BV
http://www.soerjadi.com

Bechstein schenkt Wibi Soerjadi nieuwe Concertvleugel



Afgelopen maandag 10 november stonden voor meesterpianist Wibi Soerjadi in de Toonzaal van C. Bechstein Pianofortefabrik AG in Berlijn vijf speciaal geprepareerde nieuwe Concertvleugels opgesteld. De president van Bechstein de heer Karl Schulze is bijzonder enthousiast over de samenwerking met de Nederlandse pianist en schenkt hem twee nieuwe Concertvleugels. Schulze: 'Wibi Soerjadi is een artiest die de harten van de mensen raakt. Hij verstaat de kunst om met een fabelachtige techniek en een buitengewone fijngevoeligheid, de fijnste nuancen uit het instrument te halen.' Begin april werd Wibi Soerjadi door Bechstein gevraagd om éénmalig een stuk te spelen op de authentieke en befaamde Lisztvleugel nr.576. Sindsdien is Wibi Soerjadi gegrepen door de bijzonder zangerige en karakteristieke klank van Bechstein. De vleugel wordt op dit moment in Berlijn speciaal geprepareerd, afgestemd en geïntoneerd op de muzikale en artistieke wensen van de pianist en zal begin volgende week arriveren op het Landgoed De Wulperhorst te Zeist van Wibi Soerjadi.

Na een geweldige staat van dienst is de Concertvleugel 'Bösie' van Wibi Soerjadi toe aan een rustige oude dag. De meesterpianist zal zijn Bösendorfer Concertvleugel niet meer meenemen op de tournee's en gunt hem een mooie vaste plek op zijn Landgoed De Wulperhorst.

Wibi Soerjadi is bijzonder blij en trots op zijn nieuwe 'maatje'. Hij vindt dat zijn kenmerkende touché en Belcantospel het meest tot zijn recht komen op dit traditioneel vervaardigde instrument. De splinternieuwe Concertvleugel zal voor het eerst te beluisteren zijn tijdens het exclusieve KerstGala in Het Concertgebouw in Amsterdam en De Doelen in Rotterdam. In de toekomst zal Wibi Soerjadi zijn concerten uitvoeren op deze nieuwe Concertvleugel Bechstein D280.

Informatie:

SOERJADI CONCERTS BV
Tel. 030 6986100
Fax. 030 6986101
info@soerjadi.com
www.soerjadi.com

12 nov 03 13:58