Politie Friesland


Politieberichten van 12/11 (07.00 t/m 13.00 uur)

Fryslân 12-11-2003 - Voor informatie kunt u contact opnemen met Bureau Communicatie, 0900 8844.

Harlingen: aanrijding met letsel
Dinsdagavond omstreeks 20.00 uur vond op de Grettingalaan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. De personenauto, bestuurd door een 22-jarige man uit Zuidhorn, reed over de Grettingalaan, in de richting van de Galjoen. De bestuurder reed een geparkeerd bestelbusje juist voor het Korvetpad voorbij. Op dat moment reed de fietser, een 53-jarige vrouw uit Harlingen, juist vanaf het Korvetpad de rijbaan van de Grettingalaan op. Ze kwam achter het busje vandaan. Een aanrijding was het gevolg en de fietser kwam ten val. Ze is met hoofd-, been- en schouderletsel overgebracht naar het MCL-zuid.

Marrum: vernieling autos
Afgelopen nacht zijn bij een garagebedrijf aan de Tunwei 6 personenauto opengebroken. In één geval werd ook de motorkap geopend en was een accupool losgemaakt. Een 36-jarige vrouw uit Hallum deed aangifte. De werkwijze bij deze autos was identiek aan die bij een andere garagebedrijf afgelopen nacht in Marrum. Daarbij werd op heterdaad een verdachte aangehouden. (Zie politieberichten van 12/11/03, 1e editie)

Bolsward: onderzoek naar neppistool
De verdachte die dinsdag werd aangehouden met een neppistool (zei extra politiebericht van 11/11/03) is een 17-jarige jongeman uit Bolsward. De verdachte is aan het bureau gehoord. Hij bleek het speelgoedwapen te hebben gepakt van een gezinslid en was er met een vriend mee aan het spelen nabij de waterkant bij de school. Een buschauffeur had de knaap van enige afstand bezig gezien en de melding bij de politie gedaan. De verdachte verklaarde zich van geen kwaad bewust te zijn. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Het neppistool is ingeleverd en wordt op dit moment onderzocht of het stafbaar is in de zin van de wapenwetgeving.

Broek: verdachte zonder rijbewijs, auto in sloot Dinsdag omstreeks 23.05 uur is een 18-jarige vrouw uit Sneek met een personenauto in de sloot langs de Tramwei geraakt. Ze reed richting Joure. Ter hoogte van afslag Bloksleat wilde ze de rechterbuitenspiegel verstellen, leunde naar rechts en raakte de macht over het stuur kwijt. Ne belandde rechts van de weg in de sloot. De vrouw bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.