Ingezonden persbericht


PERSBERICHT november 2003

GOEDE VENTILATIE EIST KWALITEIT
ISSO 62: "Kwaliteitseisen gebalanceerde ventilatie in woningen" Noodzakelijk voor de installateur, woningbeheerder, architect, adviseur.

Aantrekkelijke leefomgeving
Woningen kunnen pas een aantrekkelijke leefomgeving vormen als zij tegemoet komen aan eisen van gezondheid en bruikbaarheid. Om aan de prestatie-eisen en overige kwaliteitseisen te kunnen voldoen worden zij onder andere voorzien van water toe- en afvoer, verwarming en ventilatie. Vooral een goed, energiezuinig ventilatiesysteem draagt in hoge mate bij aan een prettige en gezonde leefomgeving.

Noodzakelijke informatie
Deze nieuwe ISSO publicatie verstrekt de informatie aan installateurs, woningbeheerders, architecten, adviseurs of installatiedeskundigen en toeleveranciers, die noodzakelijk is bij het ontwerp, de uitvoering en het beheer van een gebalanceerd ventilatiesysteem dat de afgesproken kwaliteit heeft. Een en ander wordt gepresenteerd in de vorm van specificatiebladen.

Kwaliteitseisen
ISSO publicatie 62 geeft een eenduidig pakket van ontwerptechnische kwaliteitseisen voor goed functionerende ventilatie-installaties in woningen en woongebouwen. Het pakket is niet alleen van toepassing voor ventilatie-installaties die werken met mechanische toevoer van ventilatielucht (al dan niet voorzien van WTW) maar ook voor systemen met vraaggestuurde ventilatie.

Deze publicatie sluit naadloos aan op ISSO publicatie 61 "Kwaliteitseisen ventilatiesystemen woningen - Ontwerptechnische eisen en richtlijnen; variantenboek woningventilatie".

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website www.isso.nl. De ISSO publicatie kost E 150,- (inclusief BTW en verzendkosten). De uitgave kan worden besteld bij ISSO, Postbus 1819, 3000 BV Rotterdam, of per fax 010-2130384 of per e-mail isso@isso.nl en via de website www.isso.nl.