Politie Zaanstreek-waterland



10-NOV-03
LOC: ZAANDAM, CONRADSTRAAT

Brandstichting slooppand opgelost

In totaal zes jongens, in de leeftijd tussen 13 en 17 jaar, allen uit Zaandam, zijn betrokken geweest bij de brandstichting in het slooppand aan de Conradstraat. De brandstichting vond plaats op zondagavond, 26 oktober. Na een intensief onderzoek kon de politie de identiteit van de verdachten achterhalen. Allen hebben hun aandeel in de brandstichting bekend. De jongens verbleven veelvuldig in een oude keet in de buurt van het afgebrande pand. Van daaruit is de brandstichting beraamd.

10-NOV-03
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, WEESHUISLAND

Tas van beroofde bejaarde teruggevonden

De tas van de zondagavond op het Weeshuisland beroofde bejaarde, werd afgelopen maandag door een buurtbewoonster bij de politie afgegeven. Zij had de tas in de bosjes bij het Weeshuisland gevonden. Er wordt niets uit de tas vermist. De 74-jarige vrouw werd die avond door vier negroïde jongens van haar tas beroofd. Zij kwam daarbij te vallen en hield daaraan verschillende schaafwonden en een pijnlijke heup over. De vrouw heeft de jongens met een Surinaams accent horen praten, maar kon hen niet verstaan.
Inmiddels is bekend geworden, dat de daders vlak voordat zij uit de trein stapten op het station Koog Bloemwijk, in de trein met een meisje hebben staan praten. De politie wil graag in contact komen met haar, omdat zij mogelijk de signalementen van de daders kan aanvullen. Zij kan bellen naar het wijkbureau Westerwatering via 0900-8844

11:00 10-NOV-03
LOC: WORMERVEER, WARMOESSTRAAT

Geld kwijt na afgeven bankpas en pincode

Een 90-jarige vrouw uit Wormerveer raakte E 1000 kwijt, nadat zij aan een man haar bankpas en pincode had afgegeven. De man kwam aan de deur van haar aanleunwoning en zei een inspecteur van de post en girodienst te zijn. Hij vertelde de bejaarde, dat hij oudere mensen hielp bij het vernieuwen van de bankpas. Hij zei daarvoor wel de pas en pincode nodig te hebben. Dat gaf de vrouw hem, waarna de man wegging. Later kreeg de vrouw toch argwaan, maar toen was het al te laat. De oplichter betrof een blanke man tussen de 20 en 25 jaar en ongeveer 1.70 cm lang. Hij had een rond gezicht en een opvallende piepstem. Hij was gekleed in een donkerblauw pak met stropdas.

21:21 11-NOV-03
LOC: KROMMENIE, HEILIGEWEG

Brandende kranten veroorzaken brandalarm bij bedrijf

Een stapeltje in brand gestoken kranten hebben gisterenavond de rookmelder van een bedrijf geactiveerd. De brandweer kwam met vier voertuigen ter plaatse. De brand zou woeden op de eerste verdieping van een bedrijfspand. Er stond weliswaar rook in het pand, maar de brandweer trof geen vuur aan. Bij onderzoek aan de buitenzijde werd de stapel brandende kranten ontdekt. De rook daarvan is via de spouwmuur naar de eerste verdieping van het pand getrokken, waarna de rookmelder alarm gaf. Er is geen schade ontstaan.



Verkeershandhaving



J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-121103



10:30-12:00 11-NOV-03
PURMEREND, PURMERSTEENWEG

Autogordelcontrole

Vijf medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden dinsdagochtend een autogordelcontrole op de Purmersteenweg in Purmerend. In totaal werden elf bestuurders bekeurd. Negen boetes waren voor het niet dragen van de autogordel en de overige overtredingen betroffen het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat, het telefoneren (niet hands-free) tijdens het rijden.

15:45-16:45/14:30-15:30 11-NOV-03
OOSTZAAN, KERKSTRAAT
ZAANDAM, HOOFDTOCHT

Autogordelcontrole

Tijdens een autogordelcontrole op de Kerkstraat in Oostzaan werden dinsdagmiddag negen boetes uitgedeeld. Op de Hoofdtocht in Zaandam ontvingen dinsdagmiddag tien mensen een boete voor het niet dragen van de gordel. Eén bestuurder werd bekeurd voor het bellen tijdens het rijden.

10.30-18:00
GEHELE REGIO

Verkeersovertreders ter plekke bekeurd

Op diverse wegen in Zaanstreek en Waterland werd dinsdag een verkeerssurveillance gehouden met een onopvallende videoauto. Zes automobilisten werden aan de kant gezet en ontvingen ter plekke een boete. De overtredingen betroffen te hard rijden, zonder noodzaak gebruik maken van de vluchtstrook, negeren van een inhaalverbod, overschrijden van de doorgetrokken streep en, met een snelheid van 130 km per uur, onvoldoende afstand houden.

23:52 11-NOV-03
ZAANDAM, THORBECKEWEG

Te diep in het glaasje gekeken

Een 41-jarige automobilist uit Zaandam werd dinsdagavond aangehouden omdat hij met een slok op achter het stuur zat. De man had een alcoholgehalte van 310 ug/l en kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

07:40-12:00 11-NOV-03
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN
146 km per uur
Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft (80 km per uur) werd dinsdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 146 km per uur. Tijdens de snelheidscontrole reed vijf procent van alle bestuurders te hard.

08:25-10:00 11-NOV-03
NOORDBEEMSTER, MIDDENWEG
137 km per uur
Op de Middenweg in de Noordbeemster (80 km per uur) werd dinsdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 137 km per uur. Het aandeel hardrijders tijdens de snelheidscontrole bleef beperkt tot twee procent.

EINDE



---- --