Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE



12 november 2003 middag



Ermelo - diefstal uit winkel


De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van de diefstal van een aanzienlijk geldbedrag. De diefstal heeft op 5 november j.l omstreeks 16.00 uur plaatsgevonden in een winkel aan de Enk. Een personeelslid trof een negroïde man in het magazijn aan, die aangaf dat hij naar het toilet moest. In het magazijn bevinden zich bedoeld toilet en een keukengedeelte en in één van deze ruimtes lag het geldbedrag. Nadat de man uit het magazijn vertrokken was bleek het geld weg te zijn. Het personeelslid sprak de man er nog op aan en toen ontstond er een woordenwisseling.


Op dat moment moeten er meerdere bezoekers in de winkel geweest zijn en de politie weet, dat er nog een man en vrouw (leeftijd van ca 50/60 jaar) in de zaak waren, die een cd met de titel Heimwee naar Indië kochten.
De dame in kwestie heeft later nog telefonisch contact gehad met de verkoopster en heeft geïnformeerd of ze wel het goede cd tje had gekregen. Ook waren er twee dames met een
kinderwagen in de winkel en de politie vraagt of deze mensen zich willen melden voor een verklaring.



Harderwijk - controle op scooters en bromfietsers



Gisteravond is er aan de Alberdingk Thijmlaan een controle gehouden op scooters en bromfietsers. Er zijn in totaal 9 bekeuringen uitgeschreven. 3 bestuurders droegen geen helm, 2 hadden geen gele platen op hun tweewieler, verder werden er bekeuringen uitgeschreven voor door het rood licht rijden, voor het niet tonen van verzekeringspapieren, voor het rijden zonder verzekering en één voor het niet afgeven van de bromfietscertificaat.



Putten - routine controle



Vanochtend vond er op de markt en in het centrum van Putten een routine controle plaats. 13 bekeuringen zijn uitgeschreven voor het parkeren zonder parkeerschijf, 4 automobilisten kregen een bekeuring voor het parkeren buiten een parkeervak, één bestuurder had zijn voertuig op het trottoir geparkeerd en kreeg een boete en voor het rijden in een gesloten verklaring werden 2 bestuurders beboet.



Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --