Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg(12/11)

Tilburg, woensdag 12 november 2003

Politie treft hennepkwekerij aan

TILBURG: De politie heeft gistermiddag in de Beusichemstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kwam in de woning vanwege vanwege een rechercheonderzoek. In de woning roken de agenten een sterke hennepgeur. Het bleek te gaan om een kwekerij op een slaapkamer met circa 150 stekken. De stroom werd voor de hoofdmeter om illegaal afgetapt. De bewoner, een 27-jarige Tilburger, is aangehouden en ingesloten. Hij verklaarde aan de kwekerij te zijn begonnen om zijn schulden af te kunnen lossen.

Man met openstaand vonnis aangehouden

TILBURG: De politie heeft gisteren op het Piusplein een 28-jarige Tilburger aangehouden vanwege een nog openstaand vonnis. De man werd als inzittende van een auto gecontroleerd en bleek nog een boete van 552 euro te hebben open staan. Daar hij niet kon betalen, is hij overgebracht naar het cellencomplex in Tilburg.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

BERKEL ENSCHOT: De politie heeft gisteren omstreeks 17.30 uur een 50-jarige man uit Berkel Enschot voor zijn woning aangehouden vanwege huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht gisteravond zijn 49-jarige echtgenote te hebben mishandeld. Het stel had ruzie gekregen waarna de man zijn vrouw tegen het hoofd had geslagen waardoor zij ten val kwam. Ook had hij met huisraad gegooid. De vrouw was daarna naar een buurtbewoner gevlucht. De politie heeft de man verhoord. Hij is omstreeks 20.30 uur weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie stelt onderzoek in naar inbraak tankstation

TILBURG: Gisteravond is omstreeks 21.30 uur ingebroken bij een tankstation aan de Mascagnistraat. De inbreker verschafte zich de toegang door het ingooien van twee ruiten. Er is vermoedelijk alleen snoepgoed gestolen. De politie van Tilburg Noord stelt een nader onderzoek in.

Onderzoek naar straatroof

TILBURG: Een 37-jarige Tilburgse is gisteravond op de Simon van der Stelstraat beroofd van haar schoudertas. De daders zijn twee jongens op een scooter die toesloegen toen de aangeefster uit haar auto was gestapt en deze wilde afsluiten. De rovers trokken de tas tijdens het voorbij rijden van haar schouder. De tas is inmiddels terug gevonden op de Oisterwijksebaan. De bankpassen en het geld ontbreken. De politie van team Binnenstad stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontroles in Hilvarenbeek en Diessen

HILVARENBEEK: De politie heeft gistermiddag een snelheidscontrole gehouden op de parallelweg van de Tilburgseweg. De snelheid van 67 passanten werd opgenomen. Hiervan bleken er 9 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 110 km/uur, terwijl ter plaatse de maximumsnelheid 60 kilometer is.

DIESSEN: Ook aan de Westerwijk werd gistermiddag, naar aanleiding van klachten van omwonenden een snelheidscontrole met de lasergun gehouden. Er kwamen tijdens de controle 45 passanten voorbij. Daarvan waren er 3 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid daar was 84 km/uur, terwijl ook hier 60 km als maximumsnelheid geldt.

Telefooncel vernield door vuurwerk

TILBURG: De politie van team Tilburg Noord stelt een onderzoek in naar aanleiding van de vernieling van een telefooncel op het Verdiplein met behulp van vuurwerk. Een deur van de telefooncel is volledig vernield. Het glas lag verspreid over de straat. De politie heeft bij diverse omwonenden geïnformeerd. Een getuige heeft circa 5 getinte jongens na de vernieling weg zien rennen.

Bron: Willem van Hooijdonk